Гурт HeartBeat Brass Band закрив цьогорічний «Книжковий Арсенал»

Гурт HeartBeat Brass Band закрив цьогорічний «Книжковий Арсенал»

Фото
Укрінформ
IX Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" завершився у столиці виступом музичного бас-бенду HeartBeat Brass Band.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року нам вручили нагороду «Найкращий літературний фестиваль світу» на Лондонському книжковому ярмарку, і мені здається це досить така почесна нагорода, і досить важко дотримуватися цієї високої планки, але мені здається нам вдається, і на мій погляд у нас вийшло провести фестиваль навіть трохи краще ніж минулого року", - розповіла координаторка фестивалю «Книжковий арсенал» Оксана Хмельовська.

Читайте також: Артем Чех презентував на «Книжковому Арсеналі» роман про Черкаси

Вона зазначила, що цьогоріч відвідувачів фестивалю було більше ніж минулого. Але, за її словами, немає першочергової мети нарощувати кількість відвідувачів, є мета робити якісні, іноваційні, інформативні та цікаві проекти.

"Цього року у нас дуже гарною була перформативна програма, яку робила Анастасія Гайшенець. Кожна подія була чимось новим. Минулого року ми думали, що вистачить робити такі презентації, де поет читає вірші, чи поет читає вірші під музику. І ми думали, експерементували над тим, як це зробити ще цікавіше, ще краще, і власне зробили", - розповіла Хмельовська.

Читайте також: На Книжковому Арсеналі зачитують листи від українських політв'язнів

Вона зауважила, що в цьому році дуже вдався другий поверх фестивалю, там де було більше виставок.

"Мультимедійна виставка за шрифтом Рутенія Василя Чебаника просто прекрасна. Ми до останнього не знали, як її зробити, де взяти 33 монітори для абетки. Але ми все-таки їх знайшли, і вийшов чудовий проект», - зазначила координаторка фестивалю.

Також вона додала, що команда "Книжкового Арсеналу" вже планує наступний фестиваль, ведуться переговори з усіма міжнародними інституціями, які в цьому році привезли понад 80 письменників з 30 країн.

Читайте також: Книжковий Арсенал-2019: письменники радять, що варто прочитати

Після "Книжкового Арсеналу", на подвір'ї "Мистецького арсеналу" відкривається Літня сцена, де планується проведення музичних концертів, кінопереглядів, лекцій, а також буде програма документального кіно та програма джазових концертів.

"Це таке доповнення до основної діяльності Мистецького арсеналу, і ми хочемо, щоб це подвір'я було наповнено такими ж активностями, як і під час Книжкового Арсеналу. Щоб люди приходили сюди та могли відчути таку літню затишну атмосферу. Мета проекту - створення якісного культурного дозвілля", - розповіла кураторка програми "Плани на літо" Ганна Хвиль.

Гурт HeartBeat Brass Band закрив цьогорічний «Книжковий Арсенал» / Фото: Vika Shevchenko, Ukrinform

Літня сцена буде працювати з червня по вересень.

IX Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" проходив з 22 по 26 травня у Мистецькому арсеналі. У фокусі цьогорічного "Книжкового Арсеналу" була тема спільного буття на підставі цінностей і домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-