Артем Чех презентував на «Книжковому Арсеналі» роман про Черкаси

Артем Чех презентував на «Книжковому Арсеналі» роман про Черкаси

Фото
Укрінформ
Український письменник Артем Чех на фестивалі «Книжковий Арсенал» презентував новий роман «Район Д» про своє рідне місто Черкаси.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли я починав писати цю книжку, вона і задумувалася як роман. Це не мали бути окремі оповідання, це мала бути цілісна система, комплекс оповідань, який би перетворював цю книжку саме в роман», - розповідає автор.

Він зазначив, що задум книги виник ще у 2011 році, і центральним героєм в книзі є він сам, а більшість персонажів - це реальні люди. Книга розповідає про один із районів Черкас, де минуло дитинство, отроцтво і юність головного героя.

Читайте також: На Книжковому Арсеналі зачитують листи від українських політв'язнів

«Для мене місто Черкаси завжди було тією точкою, від якої я відірвався, для того щоб колись повернутися - можливо, через книжку, можливо, повернутися колись пізніше фізично... Коли я задумував цю книжку у 2011-му, для мене ще коріння було занадто міцним з цим містом, тому для мене було дуже важливо присвятити цю книгу саме Черкасам. Згадати тих людей, які повпливали на мене, тобто тих моїх сусідів, людей з оточення, з якими я існував пліч-о-пліч довгий час, які сформували мене таким, який я є», - сказав Чех.

Письменник додав, що більшість його книжок є автобіографічними, бо воліє писати саме про те, про що добре знає.

Книга «Район Д» випущена чернівецьким видавництвом «Meridian Czernowitz».

Під час презентації був анонсований міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava, який проходитиме у цьому місті з 7 по 9 червня за участю відомих письменників, музикантів, філософів і журналістів.

Презентація нової книжки Артема Чеха - збірки оповідань «Район Д». «Книжковий Арсенал» / Фото: Вікторія Шевченко

Артем Чех (справжнє ім’я Артем Чередник) народився 13 червня 1985 р. у Черкасах. У 2002 році закінчив школу, переїхав до Києва та вступив до Державної академії керівних кадрів культури і мистецтв на спеціальність «соціологія».

У 2007 році з книжкою “Цього ви не знайдете в Яндексі” став переможцем всеукраїнського конкурсу “Міській молодіжний роман”. Автор 9 прозових та нон-фікшн книжок. Головний редактор проектів “94 дні. Євромайдан очима ТСН” та “Війна очима ТСН”.

З травня 2015 по липень 2016 рр. служив у лавах ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-