На “Книжковому Арсеналі” презентували видання про Революцію Гідності

На “Книжковому Арсеналі” презентували видання про Революцію Гідності

Фото
Укрінформ
На міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» відбулася презентація двох нових видань Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності :«Небесня сотня. Життєписи» та «Майдан. Пряма мова».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні презентуємо дуже важливі для нас видання, тому що, якщо ми говоримо про Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції Гідності, то тут беремо два аспекти: Революція Гідності та явище «Небесна сотня». І зараз ми презентуємо два видання, які якраз показують ці два напрямки: меморіалізація та популяризація», - сказала куратор видавничих проектів Національного музею Революції Гідності Ольга Сало.

Видання "Небесна Сотня. Життєписи" є першим томом трилогії, це документально-публіцистичний мартиролог Героїв Небесної сотні, автором якого є Світлана Терейковська.

За словами Терейковської, саме Революція Гідності підкреслила моральні чесноти людей, змусила кожного замислитись і стати кращим.

«Поряд з нами інколи ходять новітні герої України. Інколи ми Їх впізнаємо по формі, а інколи ні. Але це живі новітні герої. Але є ті новітні герої, яких ми називаємо «небесними». Ці герої посміхаються нам з меморіальних дощок. «Небесна сотня» була першою з цих новітніх героїв», - сказала вона.

Презентація нових видань Національного музею Революції Гідності в Києві / Фото: Мінченко Геннадій, Укрінформ

У виданні "Майдан. Пряма мова" зібрані 35 інтерв'ю з учасниками та свідками подій Революції гідності. Автори й упорядниці книжки Олена Чебанюк та Оксана Ковальова.

Чебанюк зазначила, що історії людей з Майдану по змозі намагалися не редагувати, а подавати їх у повному обсязі. За її словами, унікальність цього проекту полягає ще й у тому, що книга містить фотографії.

Автори видань розповіли, що книги не продаватимуться, а поширюватимуться серед цільової аудиторії, передаватимуться в громадські заклади та бібліотеки. А для всіх охочих на сайті Музею Революції гідності книги опублікують в електронному форматі.

Як повідомляв Укрінформ, IX Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" стартував у Києві і триватиме до 26 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-