У Британії знімуть фільм про отруєння в Солсбері

У Британії знімуть фільм про отруєння в Солсбері

Укрінформ
У Британії знімуть драматичний двосерійний фільм про отруєння в Солсбері колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Про це повідомляє ВВС.

«Бі-бі-сі замовила двосерійну драму під впливом подій з отруєнням "Новічком" у Солсбері у 2018 році», - йдеться в повідомленні.

Сюжет фільму розповість, «як прості люди реагували на кризу на порозі свого дому, демонструючи надзвичайний героїзм».

Драма написана Адамом Паттерсоном і Декланом Лоуном, які заявили: «Ми вважаємо за велику честь розповісти цю історію». Вони також зазначили, що в основі їх роботи лежать «великі і ретельні дослідження» цієї події.

«Отруєння в Солсбері потрясли націю і мали величезний вплив на суспільство, яке нічого не підозрювало», - наголосив один з керівників підрозділу «Бі-бі-сі драма» Пірс Венгер.

Назва картини, дата виходу і склад акторів поки що не оголошені.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня 2018 року колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію знайшли непритомними в британському Солсбері і госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервово-паралітичний реагент "Новічок" російського походження.

Пізніше, 30 червня, відбулося отруєння "Новічком" двох людей у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла, її партнер - 45-річний Чарлі Роулі вижив.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка встановила, що підозрювані - "Олександр Петров" (справжнє ім'я Олександр Мишкін) і "Руслан Боширов" (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - є офіцерами ГРУ.

Читайте також: Британський посол розповіла, як на неї напали інтернет-тролі з РФ

Пізніше розслідувачі The Insider і Bellingcat розповіли про третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів і опублікували фотографію співробітника ГРУ "Сергія Федотова", справжнє ім'я якого Денис Сергеєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-