В Авдіївці відкрили меморіальну дошку поету та вчителю Войнаровичу

В Авдіївці відкрили меморіальну дошку поету та вчителю Войнаровичу

Фото
Укрінформ
В Авдіївці відкрили меморіальну дошку поету та письменнику Юлію Войнаровичу, який все своє життя присвятив вихованню дітей.

Про це повідомляє військово-цивільна адміністрація міста Авдіївка.

«15 травня в місті Авдіївка пройшло урочисте відкриття меморіальної дошки Войнаровичу Юлію Болеславовичу – учителю, географу, мандрівнику, поету та письменнику, який все своє життя присвятив вихованню підростаючого покоління», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця подія відбулася за ініціативи небайдужих людей: колишніх учнів та вихованців, усіх тих, для кого Войнарович був учителем, дорогим другом, порадником та взірцем у житті.

На урочистому заході прозвучали добрі слова та спогади учнів та колег Войнаровича, звучали його вірші.

Усім, хто сприяв добрій справі відкриття меморіальної дошки подякував перший заступник керівника військово-цивільної адміністрації міста, полковник юстиції Володимир Рекшинський.

Тепер на будинку, де жив Войнарович, по вул. Гагаріна, 23 буде меморіальна дошка як пам’ятний знак про людину-легенду, яка постійно йшла «назустріч Сонцю».

Юлій Войнарович народився 15 травня 1936 року на Вінниччині.

Довгі роки працював учителем географії у школах Авдіївки, Донецька, Ясинуватського району, займався науковою діяльністю. Був засновником в Авдіївці дитячої аматорської кіностудії «АСЮТ-фільм», на базі якої протягом її 40-літньої роботи було знято 72 географічно-документальних та чотири художні фільми.

Читайте також: Вірші поетів-уродженців Сумщини зібрали в одній книзі

Войнарович є засновником Народного музею історії міста Авдіївка. Багато займався письменницькою діяльністю. У його літературному доробку більше 100 віршів та 30 оповідань. У світ вийшли такі книги Войнаровича, як «Аура любові», «Світ далекий вершин», «Бутони тягнуться до сонця», «Сонячний світ».

15 травня 2016 року Юлій Войнарович відзначив 80-ліття. 10 вересня цього ж року помер, похований на Центральному цвинтарі.

Фото: Військово-цивільна адміністрація Авдіївки, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-