Вимирання загрожує мільйону видів тварин і рослин на Землі — ООН

Вимирання загрожує мільйону видів тварин і рослин на Землі — ООН

Звіт
Укрінформ
Стан природи зараз є найгіршим за всю історію людства, вимирання загрожує майже мільйону видів рослин і тварин із близько восьми мільйонів видів, що існують на Землі.

Такі дані містяться у першому звіті ООН з біорізноманіття, оприлюдненому 6 травня, повідомляє DW.

"Науковці з усього світу зібралися в Парижі, щоб представити звіт ООН з біорізноманіття, який має близько 1800 сторінок. Висновки звіту мають бути схвалені представниками 109 країн", - йдеться у повідомленні.

Як стверджується у звіті, види вимирають у десятки або навіть сотні разів швидше, ніж у минулому, і причиною цього є діяльність людей.

За даними звіту, понад півмільйона наземних видів "мають недостатнє природне середовище для тривалого виживання". Якщо їхнє середовище не буде відновлене, то вони, ймовірно, вимруть упродовж десятків років. Причому, в океанах ситуація не краща.

Читайте також: Першими жертвами глобального потепління стали щури

При цьому, наводиться п'ять способів, у які людство впливає на біорізноманіття. По-перше, перетворюючи ліси та луки на сільськогосподарські угіддя та населені пункти. По-друге, надмірно виловлюючи рибу в океані. По-третє, спричиняючи спалюванням викопного палива кліматичні зміни. По-четверте, забруднюючи землю та воду. По-п'яте, дозволяючи інвазивним видам рослин та тварин витісняти види аборигенні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-