На Львівщині проходить Всеукраїнський форум військових письменників

На Львівщині проходить Всеукраїнський форум військових письменників

Фото
Укрінформ
Перший Всеукраїнський форум військових письменників розпочався 6 травня на Львівщині. Він об`єднав понад двадцять літераторів, які пройшли горнило АТО або й тепер захищають Україну на передньому краї.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Форум розпочався із зустрічі з військовими письменниками, яка проходила у відомій львівській пам'ятці архітектури - Італійському дворику.

Ці письменники не навчались у літературних інститутах. Їхньою "вчителькою" є війна, і її правду вони передають у своїх творах. Один із них кіборг Олександр Терещенко. Він втратив праву руку та кисть лівої та отримав численні поранення, коли намагався витягнути гранату, яка залетіла в укріплення в Донецькому аеропорту, і вона розірвалась у нього в руках. Свої спогади та розповідь про життя після війни Терещенко виклав у книзі «Життя після 16:30».

Перший в Україні форум військових письменників / Фото: Прес-служба Львівської ОДА

«16:30» - це ті цифри, які написали мені моєю ж кров’ю, коли накладали жгути, щоб знати коли їх знімати. Це книга про те, як я живу після цих 16:30, написана без патетики, жалю. Кожне оповідання з певною мораллю, мотивацією, світлом в кінці тунелю», - розповів Терещенко під час зустрічі-презентації.

Серед авторів-презентантів також Сергій Дзюба, Артемій Кірсанов, Влад Якушев.

Як зазначив Якушев, назва його книги «Карателі» - іронічна. Так називали наших військових в російських новинах.

“А я би хотів, щоб той, хто візьме в руки цю книгу, зрозумів всю невідповідність назви і сутності людей, які захищають Україну. Книга «Карателі» для тих, хто боїться читати про війну. Адже книги про війну бувають важкими, емоційними. Це також є в книжці, але я постарався вмістити в неї і якісь веселі історії»,- розповів письменник.

Читайте також: У Вінниці відбудеться книжковий фестиваль VinBookFest

Форум триватиме упродовж трьох днів на різноманітних локаціях, зокрема, у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва імені Романа Іваничука, Франковому університеті, Будинку офіцерів, Академії сухопутних військ. В рамках імпрези кожен охочий зможе придбати книги авторів.

Військові письменники у межах форуму здійснять поїздки у райони області, де презентують свої книги і поспілкуються з читачами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-