У бердянському зоопарку народилися троє левенят

У бердянському зоопарку народилися троє левенят

Фото
Укрінформ
У бердянському зоопарку "Сафарі" у переддень Великодня народилися троє левенят. Наразі вони живуть окремо від матері.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша левиця Малайка 27 квітня, о 7 ранку, привела першого малюка, о 8 ранку - другого, і о 7 ранку 28 квітня, на Великдень, привела ще одного малюка. Вони всі народилися з відкритими очима. Всі вгодовані, хороші левенята. Тепер вигодовуємо їх самостійно - кожні три години напуваємо козиним молоком. Щодоби левенята додають у вазі по 50 грамів і зараз важать вже по 2 кілограми", - розповідає власник зоопарку Ігор Кальченко.

Левенята живуть у спеціальній кімнаті, окремо від мами. Кальченко пояснює: таке рішення прийняли з метою безпеки для самих малюків, щоб дорослі леви їх не затоптали.

"Щодня потихеньку виносимо їх на вулицю, де вони отримують сонячні промені. Через місяць вони будуть вже бігати травичкою", - говорить Кальченко.

За його словами, за 15 років існування зоопарку тут народилося 58 левів.

"Я думаю, немає жодного зоопарку в Україні, де взагалі народжувалося б стільки тварин. У нас на сьогодні є 20 левів. Одна справа, щоб вони народилися, друга - утримувати і створювати ідеальні умови. А найголовніше - годувати. Дорослий лев з'їдає 8-10 кілограмів м'яса щодня", - зазначив власник зоопарку.

Крім левів, цієї весни у "Сафарі" на світ з'явилося понад 20 видів малюків - поповнення було у родині приматів, капуцинів. Вісім видів тварин Кальченко привіз із Європи, наприклад, білих страусів нанду, мавпу саймірі.

Бердянський зоопарк / Фото: Ольга Звонарева, Укрінформ

"Через тиждень відлітаю до Перу і, сподіваюся, звідти привеземо багато цікавих тварин: починаючи від червоної панди. Контракти вже підписані", - сказав він і додав, що "втратив" контракт на поставку двох африканських слонів. Їх просто не було куди привозити. Причина - Бердянська міська рада не виділила земельну ділянку під будівництво зимовника і ділянку для вигулу слонів.

Читайте також: Без кліток, але з озерами: у липні відкриють першу чергу столичного зоопарку

Також зоопарк чекає тапірів. Правда, чекає вже 10-й місяць, але керівництво ветслужби ніяк не може видати документи.

Сьогодні у бердянському зоопарку налічується понад 200 видів тварин і птахів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-