Лепсу заборонили в'їзд у Литву

Лепсу заборонили в'їзд у Литву

Укрінформ
Литовська республіка оголосила персоною нон-грата російського виконавця Григорія Лепса, якого підозрюють у зв'язках з кримінальним світом.
Про це повідомляє портал Delfi.

"З урахуванням звернення глави МЗС (Литви Лінаса Лінкявічюса, - ред.), підтверджуємо, що міністр внутрішніх справ Литви Еймутіс Місюнас 30 квітня підписав наказ, який забороняє в'їзд цієї особи на територію Литовської Республіки", - сказала представник Місюнаса Єва Дірмайте.

Санкції набрали чинності на підставі списку Магнітського, який дозволяє включати до "чорного списку" осіб, пов'язаних із корупцією, відмиванням грошей та порушеннями прав людини.

Віце-міністр закордонних справ Литви Дарюс Скусявічюс сказав, що Лепса запропонували внести в цей список "після консультацій із союзниками". "Нам здається, що те, що йому інкримінують у США, - достатній привід для внесення до нашого списку", - сказав Скусявічюс.

Крім того внести Лепса в "чорний список" пропонували й литовські депутати - консерватори Інгріда Шимоніте, Аудронюс Ажубаліс і Лаурінас Кащюнас.

Читайте також: Литва залишиться послідовним партнером України – Гройсман

Лепс приїжджав до Литви з концертом у березні 2019 року.

США оголосили санкції щодо Лепса 2013 року. За даними США, виконавець передавав гроші від імені Владислава Леонтьєва, одного з лідерів злочинного угруповання "Братське коло".

Раніше до "чорного списку" Лепса включили також Україна і Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-