"Великодня писанка" у Вінниці зібрала митців із 17 областей

Фото
Укрінформ
У Вінниці в п’ятницю розпочалося V Всеукраїнське свято народного мистецтва «Великодня писанка». Свої авторські роботи глядачам представили писанкарі з 17 областей.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила заступник директора Вінницького обласного центру народної творчості Олена Назарець.

«V Всеукраїнське свято народного мистецтва «Великодня писанка» зібрало митців, які шанують і бережуть нашу національну спадщину – писанкарство, а це особливий пласт культури і мистецтва. Цьогоріч ми зібрали на свято народних майстрів з 17 областей України, які представляють свої авторські писанки на спеціалізованій виставці, яка є головною родзинкою фестивалю», - повідомила Назарець.

V Всеукраїнське свято народного мистецтва «Великодня писанка» / Фото: Мніх Антоніна, Укрінформ

За її словами, свято народного мистецтва проходить у Вінницькій обласній філармонії ім. М.Д.Леонтовича. Тут упродовж дня працюватиме Всеукраїнська виставка «Великодня писанка - 2019». У ході її проведення відбудуться майстер-класи від провідних писанкарів України для дітей та дорослих.

Читайте також: У Вінниці відбудеться книжковий фестиваль VinBookFest

Потім в концертній залі філармонії розпочнеться театралізоване дійство «Великдень душі в піснях і обрядах». Молодіжні фольклорні колективи Вінниччини виконуватимуть великодні гаївки та веснянки, а також проведуть обряд «Посвята у писанкарі»

Окрім того, в ході дійства відбудеться вшанування писанкарів України.

Фото: myvin.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-