В Австралії хочуть знищити 2 мільйони диких котів

В Австралії хочуть знищити 2 мільйони диких котів

Укрінформ
Уряд Австралії вирішив оголосити війну диким котам і знищити до наступного року 2 мільйони цих тварин через шкоду, якої вони завдають фауні країни.
Про це повідомляє CNN.

«Уряд Австралії оголосив війну диким кішкам через шкоду, якої вони завдають природі країни. До 2020 року влада планує убити близько 2 мільйонів особин. При цьому загальна популяція цих тварин в Австралії налічує від 2 до 6 мільйонів», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, диких котів, які не є автохтонними представниками австралійської фауни, вважають найнебезпечнішим ворогом тваринного світу цієї країни-континенту. Котів завезли на континент у 17-му столітті, відтоді вони розмножилися і здичавіли. Дикі коти впольовують і вбивають місцевих унікальних тварин, які часто не здатні протистояти такому хижаку і є легкою здобиччю. Ба більше - чимало місцевих видів не зустрічаються більше ніде в світі.

Так, за підрахунками австралійських спеціалістів, за одну добу дикі коти в Австралії вбивають майже 1 мільйон птахів та 1,7 мільйона рептилій і гризунів.

Читайте також: П'ять років за жорстоке поводження: жінка заморила голодом 18 тварин

Грегорі Ендрюс, національний комісар із захисту видів, що перебувають під загрозою, наголосив, що знищення популяції диких котів відбудеться «не через ненависть до котів, а для того, щоби врятувати тварин, яких австралійці люблять і які визначають їх як націю».

З масовими вбивствами котів не згодні зоозахисники, але здебільшого з інших країн. Австралійські екологи і ветеринари підтримують свій уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-