Полювання за писанками, сім чудес Києва та виставка тюльпанів: афіша на Великодні вихідні

Полювання за писанками, сім чудес Києва та виставка тюльпанів: афіша на Великодні вихідні

Укрінформ
Наша афіша допоможе визначитися, де краще святкувати Великдень у Києві та як цікаво провести цілих п'ять вихідних!

Великдень у Древньому Києві

Що цікавого: Як швидко могли нові свята замінити язичницькі? Як відбулася заміна головного язичницького весняного свята – проводжання зими і зустрічі весни – на Великдень? У Древньому Києві на святкуванні Великодня ви зможете зануритися в епоху, що схована від нас великою кількістю минулих літ.

У неділю з 12:00 до 14:00 до Древнього Києва завітає ієрей, який освятить біля Василівської церкви великодні страви для всіх охочих.

Коли: 27-29 квітня

Де: Парк “Київська Русь” (Київська обл., Обухівський р-н, с. Копачів)

Скільки: для дорослих – 250 грн, для студентів та пенсіонерів – 150 грн, для школярів – 60 грн, для дошкільнят – безкоштовно

Більше інформації: Facebook

ТВОЯ ПАСХА FEST

Що цікавого: Столичний Великодній фестиваль – видовищний духовно-мистецький захід, благодійна ініціатива громадського руху «ЖИВИ» в партнерстві з громадськими організаціями та волонтерами за підтримки КМДА й Міністерства культури України та благословіння Настоятеля Михайлівського монастиря Владики Агапіта.

На гостей чекає:

– концертна програма «Великоднє сяйво!» за участі народних і заслужених артистів України, колективів та дитячих ансамблів;

– флешмоб «Зустрічаймо Царя!»;

– великодній молебен за участі католицьких, православних та протестантських священиків;

– благодійний великодній ярмарок;

– великодні фотозони та інсталяції;

– інтерактивна програма для дітей і сімей.

Коли: 28 квітня

Де: Михайлівська площа

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Пасхальний фестиваль

Що цікавого: Три дні веселих розваг для дітей та дорослих! Картинг, тир, великий ігроленд та багато інших цікавих локацій для всієї родини! Щогодини до місця проведення фестивалю буде курсувати безкоштовний автобус від станції метро “Академмістечко”.

Коли: 26-28 квітня

Де: вул. Малинська, 16

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Великдень у Музеї просто неба

Що цікавого: Великдень в Пирогові!

Запрошуєм на святкування –

гаївки, звичаї, обряди,

розваги, ігри, частування,

свячена пасочка, ковбаска,

барвиста писанка, усе – будь-ласка!

І, як годиться, із небес лунатиме

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Коли: 28 квітня

Де: Національний музей народної архітектури та побуту України

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Обливаний понеділок у Музеї просто неба

Що цікавого: Обливатися на Великодньому тижні – це стародавній звичай, пов’язаний з весняним очищенням водою. Раніше в Обливаний понеділок обливали переважно незаміжніх дівчат – це робили хлопці, проявляючи таким чином свої симпатії і залицяння.

Після святкових Літургій на вас чекатимуть виступи дитячих фольклорних колективів, весняні обрядові дійства, ігри, забави, обливання водою.

Коли: 29 квітня

Де: Національний музей народної архітектури та побуту України

Скільки: для дорослих – 50 грн, для школярів, студентів, пенсіонерів – 30 грн, для дітей 7-9 років – 15 грн, для дітей до 7 років – безкоштовно

Більше інформації: Facebook

Відшукайте писанку. Великодній квест для дітей

Що цікавого: Щорічний великодній квест для діточок – розважально-пізнавальний захід "Відшукайте писанку".

"Великоднє яєчко" вискочило з кошика і заховалося на Софійському монастирському подвір’ї. Чи то воно покотилося у дзвони бити, чи прилягло під яблунькою монастирського саду, а то й подалося у далеку путь княжими стежками?"

На схованку писанок вкажуть завдання-загадки, а знайдене "писане яйце" можна буде обміняти на творче заняття "Малюнок на склі".

Коли: 29 квітня

Де: Національний заповідник “Софія Київська”

Скільки: 50 грн

Більше інформації: Facebook

Квест-полювання за шоколадними яйцями

Що цікавого: Щорічне пасхальне полювання за шоколадними яйцями – це веселий великодній квест для дітей від 6 років. На вас чекають веселі великодні завдання, декорації і можлива зустріч із пасхальним кроликом.

Тривалість квесту 1,5 години.

Коли: 27-29 квітня

Де: ВДНГ

Скільки: 250 грн

Більше інформації: Facebook

Street Food Fest for KIDS: дитячий фестиваль вуличної їжі

Що цікавого: Щонеділі шеф-кухар Львівської Реберні вигадує нові цікаві рецепти для учасників кулінарних майстер-класів. Піца, хот-доги, кебаб, тістечка, цукерки… Під наставництвом справжнього гуру ресторанної кухні маленькі кухарі вчитимуться готувати найпопулярнішу у світі вуличну їжу. А потім пригощатимуть батьків власноруч випеченими гастрономічними шедеврами.

Коли: 28 квітня

Де: Львівська Реберня (проспект Павла Тичини, 2)

Скільки: Для безкоштовної участі потрібен квиток-флаер

Більше інформації: Facebook

Великодні вихідні з Made in Ukraine!

Що цікавого: Відкриття сезону від Made in Ukraine – це завжди яскраво!

Цього разу цілих три пасхальні вихідні ви зможете зануритись у весну з головою.

Як завжди, зберуться найкращі українські виробники та бренди. Гості заходу зможуть придбати жіночий та чоловічий одяг, взуття, аксесуари та прикраси, повний спектр дитячих товарів, величезну кількість гастрономічних смаколиків з усіх куточків країни, товари для дому та побуту, а також натуральну косметику.

І звичайно ж: святковий декор, жива музика, дорослі і дитячі майстер-класи та багато смачної їжі.

Коли: 27-29 квітня

Де: ВДНГ

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Українська ікона кін. XVI – поч. ХХ століть | Великодня виставка

Що цікавого: Виставка, розгорнута в Мистецькій галереї, презентує зразки української ікони зі збірки Музею Івана Гончара, виконані як народними майстрами, так і професійними іконописцями.

Однією з найдавніших ікон є «Перенесення мощів Святого Миколая», сюжет якої розповідає про перенесення святині з Мир Лікійських до італійського міста Бар, що супроводжувалося численними чудотворними зціленнями хворих, викликаючи ще більше благоговіння до великого угодника Божого.

Коли: до 12 травня

Де: Музей Івана Гончара (вул. Лаврська, 19)

Скільки: 30 грн, пільговий – 10 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка тюльпанів "Казки Світу"

Що цікавого: Цього року виставка тюльпанів має вразити своєю казковістю. Завітайте до чарівного світу казок, де прекрасна Попелюшка гуляє барвистими алеями з тюльпанів, де Алладін розсікає хмари на квітучому килимі, туди, де вітер дмухає у багряні вітрила, а золота рибка виконує будь-які бажання. Пориньте в яскравий всесвіт тюльпанів, втілений у сюжетах відомих казок, де навіть дорослі відчують себе як у дитинстві, в дивовижному місці, де реальність зливається з казкою.

Упродовж трьох тижнів гості «Співочого поля» зможуть насолоджуватись цвітінням понад 11 нових сортових тюльпанів загальною кількістю 180 000 квітів. На території виставки будуть працювати квітковий та хендмейд-ярмарок, дитяча зона, кімната матері та дитини, мотузковий парк, розважальна програма та багато іншого.

Коли: 25 квітня – 12 травня

Де: Нове Співоче поле (вул. Лаврська, 33)

Скільки: для дорослих – 75 грн, для дітей – 25 грн

Більше інформації: Facebook

Теорія Великого Баха

Що цікавого: Теорія Великого Баха – це ретроспектива музичних епох від 17 століття до наших днів. Саме спадщина Йоганна Себастьяна Баха безпрецедентно вплинула на розвиток всієї музики старого та нового світу. Окрім творів самого Баха, слухачі почують шедеври його сучасників, послідовників та поціновувачів:

  • Альбіноні
  • Вівальді
  • Регера
  • Мусоргського
  • Гільмана
  • Алена
  • Назарова

Лише на органних шоу в Планетарії є можливість відчути масштаб та акустику цього унікального інструменту. Концерт супроводжується демонстрацією проекцій на найбільшому куполі України.

Коли: 27 квітня

Де: Київський планетарій (вул. Велика Васильківська, 57/3)

Скільки: 200-400 грн

Більше інформації: Facebook

Містерія Звуку у Лаврі. Концерт "Свято Весни"

Що цікавого: На концерті буде представлена нова дзвіниця в 432 Гц, це вібрація нашої планети. Вважається, що на цю частоту були раніше налаштовані всі музичні інструменти людства.

Ви самі зможете відчути ці коливання й зрозуміти, про що йдеться. Чи насправді вона така життєдайна, як про неї говорять?

Коли: 27 квітня

Де: Національний Києво-Печерський Історико-Культурний Заповідник (вул. Лаврська, 9)

Скільки: 300 грн

Більше інформації: Facebook

Мікеланджело: Любов і Смерть. Exhibition on Screen

Що цікавого: Один з найважливіших художників епохи Відродження – а можливо, і всіх часів – стане об’єктом нової масштабної виставки. Автор визначних шедеврів світової культури (Сікстинської капели, статуї Давида і Манчестерської Мадонни) був і живописцем, і скульптором, і архітектором.

Новий фільм про пристрасного і яскравого творця досліджує історію творчості Мікеланджело і намагається створити максимально повний і правдивий портрет великого художника.

Фільм-виставка демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Коли: 28 квітня

Де: Кінотеатр “Київ” (вул. Велика Васильківська, 19)

Скільки: 150 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка супергероїв Тараса Макара

Що цікавого: До прем’єри Месників приурочено виставку робіт українського художника-каліграфа Тараса Макара. Знайомі персонажі – нові ідеї. Супергеройські фільми часто звинувачують у тому, що вони надто передбачувані, а їхня мораль – проста. Та чи це насправді так?

“Я використав абстрактну каліграфію, де немає тексту, щоб показати, що фільми звертаються до нас не тільки на рівні діалогів і картинки, а набагато глибше. За допомогою алегорій, архетипових образів і символів", – каже про свої роботи Тарас.

Коли: 24 квітня – 15 травня

Де: Кінотеатр “Планета Кіно” (проспект Степана Бандери, 34-В)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Дворики Подолу

Що цікавого: Подільських двориків багато не буває. Навіть якщо ви народилися на Подолі, все одно знайдеться щось чарівне, що не потрапило в об’єктив камери вашого смартфона.

Ви побачите Київську Атлантиду, балкон на даху, побачите сонячний годинник француза і будинки єврейських багатіїв, послухаєте подільські небилиці, насолодитеся колоритом району і дізнаєтеся, чому він в прямому сенсі слова ні в воді не тоне, ні у вогні не горить.

Коли: 29 квітня

Де: Станція метро “Контрактова площа”

Скільки: 100 грн

Більше інформації: Facebook

Сім чудес Києва

Що цікавого: Про Київ можна почути багато, а щоб відчути його зсередини, потрібно пройтися по старому місту, зазирнути на Поділ, прогулятися по високим пагорбам, по яскравому Хрещатику, поринути в чарівність парків і алей. Під час прогулянки вам розкажуть про долі людей, які стільки століть створювали прекрасне місто над Дніпром.

Ви пішки прогуляєтеся по історичному центру Києва і побачите Золоті Ворота, Софію Київську, пам'ятник Б. Хмельницькому, Михайлівський Золотоверхий монастир, фунікулер, Володимирську гірку, Андріївську церкву, Старокиївську гору і Пейзажну алею. А нюанси і деталі, без яких життя здається нудним, ви дізнаєтеся від екскурсоводів. Та і самі відчуєте!

Коли: 1 травня

Де: Станція метро “Золоті ворота”

Скільки: для дорослих – 150 грн, для школярів – 90 грн

Більше інформації: Facebook

Буцький каньйон і парк Олександрія

Що цікавого: Проїжджаючи сто разів одним і тим же шляхом, ви навіть не уявляєте, наскільки багаті наші землі цікавими людьми та їхніми історіями.

Мова йде про парк «Олександрію» – один з трьох найбільших дендропарків України. Літня резиденція Браницьких відкриває завісу царських таємниць та інтриг. Доповнить картину безліч прекрасних і рідкісних рослин.

А далі розколом лежить одне з семи чудес Черкащини – маленький фіорд в Україні, Буцький каньйон.

Замало буде сказати, що ця пам’ятка природи є нетиповою для цієї місцевості, вона унікальна. Між високих гранітних скель, що утворюють кам’яні береги, тече одна з найкрасивіших річок України – Гірський Тікич. На її берегах приємно не тільки гуляти, відпочивати і мріяти, а ще лікуватися і займатися альпінізмом.

Коли: 29 квітня

Де: Зустріч біля станції метро “Голосіївська”

Скільки: для дорослих – 530 грн, для дітей – 475 грн

Більше інформації: Facebook

На каву в Чернігів

Що цікавого: Ви смакували справжню каву лише у Львові? Тоді ви мало знаєте про смачну каву в Україні. Спробуйте її в місті легенд – Чернігові!

Ви побачите Собор Різдва, до якого доклала руку імператриця Єлизавета, збережені вали старого Дитинця, незвично велику кількість старовинних храмів Чернігова, печери, що, за легендою, поєднують Київ та Чернігів, і безліч цікавих історій.

А ще ви посмакуєте найкращу каву в Чернігові!

Коли: 29 квітня

Де: Зустріч біля станції метро “Чернігівська”

Скільки: для дорослих – 490 грн, для дітей – 440 грн

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-