У Запоріжжі на фасадах трьох шкіл малюють мурали

У Запоріжжі на фасадах трьох шкіл малюють мурали

Фото, відео
Укрінформ
У Запоріжжі на фасадах трьох шкіл естетичного виховання художники з Києва та Луцька створюють мурали.

Роботи проводяться в рамках фестивалю "Сучасне мистецтво для покоління Z", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочеться зламати стереотип, що Запоріжжя - це індустріальне місто. У нас є творче співтовариство, нам просто потрібно підрости і показати себе ", - говорить одна з організаторів фестивалю, директор ГО "Культпрожектор", керівник Art HUB Zp Вікторія Верес.

У Запоріжжі на фасаді трьох шкіл створюють мурали / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

У проекті погодилися взяти участь четверо художників. Наприклад, мурал на фасаді школи №2 створює Олександр Корбан. Він є автором понад 50 настінних малюнків. Саме він створив мурал "Мілана" в Маріуполі на стіні 15-поверхової будівлі по проспекту Миру.

У Запоріжжі він малює батька, який привів дочку до школи, де вона буде займатися хореографією.

Відео: Ukrinform TV

"У дитинстві ми дуже часто говоримо своїм батькам: "Я тебе люблю". Але як тільки зростаємо, щось відбувається всередині нас і ми перестаємо говорити ці слова. Можливо, дивлячись на цей мурал люди згадають своє дитинство, той момент, коли батьки вели їх до школи або забирали додому та їм захочеться сказати їм "я тебе люблю" або просто "дякую", - говорить Корбан.

Над розписом фасаду музичної школи №1, яка розташована в старій частині міста, працюють Анастасія та В'ячеслав (Obie Trice) - створюють мурал "Муза". Художник з Луцька Олександр Кальков створює на фасаді школи мистецтв №3 мурал в стилі геометричного абстракціонізму.

Читайте також: Камінь любові та мурал із «Ластівчиним гніздом» – в Українському музеї у ПАР

"Ми дали свободу кожному художнику. Ми заздалегідь відзняли фасади і місцевість, яка знаходиться поруч, відправили хлопцям, щоб вони змогли визначитися з ідеєю Мура і кольоровою гамою ", - говорить Верес.

Робота над настінними малюнками закінчиться до кінця робочого тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-