Головне — не їсти одне одного: богослов пояснив мету Страсного тижня

Головне — не їсти одне одного: богослов пояснив мету Страсного тижня

Укрінформ
Великодній піст для тих, хто справді відчуває і може постувати тілесно, але духовний піст поширюється на кожну людину.

Про це Укрінформу сказав старший викладач Київської православної богословської академії, кандидат богословських наук, диякон Михайло Омельян, повідомляє кореспондент агентства.

“Ми говоримо, що їжа - це не є мета Страсного тижня і не є мета посту, це є засіб. Тобто за допомогою цього ми можемо справді постувати і церква завжди наголошувала і завжди наголошує, що мета посту — це дійти до світлого Христового Воскресіння до зустрічі людини з Богом”, - сказав диякон Михайло.

Він зазначив, що Страсний тиждень перед Великоднем є особливим у році.

“Ці дні великого посту вони називаються великими — тобто великий понеділок, вівторок, велика середа і так далі. Тим самим церква показує на особливість та унікальність цього тижня”, - розповів диякон Михаїл.

За його словами, в цей час ті християни, які дотримуються суворих обмежень у їжі, не їдять ні м’яса, ні риби, ні інших калорійних продуктів. Переважно це сухоїдіння — горіхи, сушені фрукти, овочі або легкі каші без олії.

Читайте також: У християн східного обряду почався Страсний тиждень

“Також варто зазначити, що цей тілесний піст не для всіх людей. Якщо жінка вагітна, якщо це діти, якщо це хвора людина, то такий суворий тілесний піст до них не розповсюджується і не застосовується. Такий піст для тих, хто справді відчуває і може постувати тілесно. Але духовний піст розповсюджується на кожну людину, тобто не сваритися з ближнім. Допомогти ближньому. Порадіти, присвятити час іншим людям. Послужити людям. І дуже гарно, влучно звучить тут цитата Іоана Златоуста, який каже, що головне не їсти один одного”, - сказав диякон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-