Передвеликодній Фестиваль писанок стартував у Львові

Передвеликодній Фестиваль писанок стартував у Львові

Фото
Укрінформ
У Львові розпочався традиційний передвеликодній Фестиваль писанок. Півметрові “яйця”, розмальовані і прикрашені майстрами, зайняли цілу площу перед Домініканським собором.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Колекцію писанок, які створювалися під час попередніх фестивалів, а їх у Львові відбулося вже вісім, доповнять нові символи Великодня. Вони будуть створюватись та оздоблюватись на цьому ж майданчику із різних матеріалів. До дійства може приєднатися кожен. Усі роботи виставлять для загального огляду.

Як зазначив директор фестивалю Андрій Сидор, особливістю цьогорічного свята стане марафон “Добра Справа, – кожен може зробити!”, під час якого громадські організації міста спільно із благодійниками будуть створювати платформу добрих справ.

А перед святом Воскресіння відбудеться квест Львовом, в ході якого потрібно буде відшукати гігантські писанки, розміщені по всьому місту.

Читайте також: "Великодні візерунки" в Тернополі презентують 250 писанок

В рамках фестивалю відбудуться майстер-класи з виготовлення свічок-писанок у Львівській свічковій мануфактурі та з розпису писанок під керівництвом відомих майстрів. Частина коштів від вартості кожного майстер-класу буде передана на «Добру справу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-