В Україні обрали найуспішнішу і найвродливішу місіс

В Україні обрали найуспішнішу і найвродливішу місіс

Укрінформ
Професійна чи соціальна активність жінки незмінно стає обов’язковим критерієм для участі у цьому конкурсі

Вечірня сукня, звабливе декольте, ділова хватка, соціальна активність та уміння поєднати все це з роллю турботливої мами і дружини – це саме та чарівна суміш, наповнивши себе якою, кожна українка може позмагатися за титул королеви успіху й краси.

В 2017 році дизайнерка інтер’єрів Яна Луцька представляла Україну в Америці на легендарному конкурсі краси для успішних і заміжніх жінок Mrs. International 2017. Ідея популяризації успіху і краси жінки настільки полонила вродливу українку, що вона вирішила адаптувати американський формат для своїх співвітчизниць, і вже два роки поспіль проводить аналогічний конкурс Mrs. Ukraine International.

Вродлива фея з осиною талією у білій сукні з заворожливим декольте завершує розмову по мобільному телефону й усміхається мені. Це національний директор конкурсу "Mrs. Ukraine International". Говорить, що свого часу в американському конкурсі її неймовірно вразив формат цього красивого заходу і яскрава можливість популяризувати успіх та красу жінки.

Основне дефіле – це дефіле бізнес-леді. Фіналістки виходять на сцену в ділових образах і презентують себе, свою сферу бізнесу чи соціальної активності, тобто те, в чому кожна з них найуспішніше реалізувалася.

Організатори конкурсу не підтримують вихід у бікіні, натомість фіналістки виходять в красивих спортивних образах і показують дефіле «Fitness wear presentation», що є прямою популяризацією спорту, здорового способу життя та правильного харчування.

«Також у нас є неймовірне дефіле – це вихід в ексклюзивних вечірніх сукнях, де оцінюються не лише особиста краса, грація та вміння себе подати, а й твоє вбрання», –  розповіла пані Луцька про програму заходу.

Відмінність від американського конкурсу – незначна, полягає у кількості фіналісток: у нас їх – 20, в Америці –  60, оскільки там беруть участь жінки з різних країн світу. Також адаптовано вік учасниць: в Україні запрошуються жінки віком від 25 до 45 років, в американському форматі – вік красунь обмежують 56 роками.

Крім віку, обов’язковим критерієм для участі є професійна чи соціальна активність жінки, тому анкети домогосподарок організатори конкурсу не розглядають.

«Так, я наголошую, що це конкурс для успішних жінок, які відбулися як особистості, й досягли статусу в суспільстві. Формат конкурсу передбачає, що жінка – не лише прекрасна мама чи дружина», –  говорить Яна і, усміхаючись, додає, що наявність дітей, навіть п’ятьох, не заважає фіналісткам. У однієї з цьогорічних –  їх п`ятеро, і вона успішно реалізувала себе ще й у благодійності та бізнесі.

Саме такою успішною багатодітною мамою є Олена Степура, яка очолює благодійний фонд з допомоги дітям «Гаврош» –  вона має дві доньки та три сини.

“Це –  формат для жінок, які можуть мотивувати інших жінок на рух до самореалізації”, –  переконана Луцька.

Олена Степура
Олена Степура

Переможниця конкурсу "Mrs. Ukraine International" отримує тиждень перебування в Америці в надзвичайній колаборації з іншими 60-ма успішними конкурсантками американського конкурсу "Mrs. International".

Яна розповіла, що цього року на офіційний сайт конкурсу надійшло близько тисячі заявок від українських місіс, які були опрацьовані оргкомітетом.

“Минулого року конкурс пройшов дуже гідно, показав статус заходу та грамотність його проведення, тому в цьому році ми отримали чималу кількість заявок”, –  ділиться директорка.

Я поцікавилася у членів журі, за якими критеріями насамперед особисто вони обиратимуть переможницю.

Олег Пінчук, скульптор, член журі "Mrs. Ukraine International – 2019":

Олег Пінчук
Олег Пінчук

- За знаком зодіаку я Близнюки, тому всередині мене завжди присутня боротьба, і мені важко обрати за одним критерієм.

Переможниця має бути розумна, красива, порядна, чуттєва, а головне – добра! Для мене найпрекрасніше в жінці – це її доброта. Якщо вона красива, але холодна, мене це не заводить.

Митець погоджується, що краса – поняття відносне, і вона може бути різна, у африканців –  одна, у латиноамериканців, українців чи китайців – інша, і кожна нація має свої еталони краси.

- А які еталони жіночої краси в Україні? –  запитую я.

- Чорноока, або синьоока, довгокоса, круглолиця, висока, гарна. Напевно, це характерно для українських жінок, –  відповідає Пінчук і додає, що, зараз дуже багато різних варіантів, і українська жінка сильно відрізняється від свого зразка двадцятирічної давнини.

Вони більш пафосні, самодостатні й свідомо відходять від образу домогосподарки, що ховається в тіні свого чоловіка, –  пояснює український скульптор.

Він зізнався, що бере участь у конкурсі краси не вперше, його постійно запрошують на подібні заходи і він має досвід:

- Але завжди трішки сумно, коли перемагає одна, а достойних багато. Це – найнеприємніший момент.

Запитую: чи бувало, що він вболівав за одну, а перемогла інша? Відповів: “Бувало, але в мене око наметане, і мої фаворитки завжди потрапляють до трійки перших. Коли дівчина вродлива, то видно, що вона вродлива! Ніхто нікого не засуджує”.

Серед членів журі "Mrs. Ukraine International – 2019" уперше цього року була Лідія Лісімова, президент Міжнародної громадської організації "Жінка III тисячоліття".

Лідія Лісімова
Лідія Лісімова

- Чому сьогодні у нас так багато агресії, злості, штучності? –  одразу ставить мені запитання член журі, й сама відповідає. – Тому що в управлінні державою мало жінок, і через це немає гармонії в суспільстві.

Лісімова нагадала, що з давніх часів роль жінки у світових процесах була дуже сильною, але в процесі цивілізації та індустріалізації так сталося, що в сучасній Україні роль жінки знівелювали –  зокрема, в процесах управління державою, чи бізнесу – чим зробили велику помилку.

- Країна – це як родина, і якщо в родині хтось один не відіграє ту роль, яку повинен, починаються перекоси, негаразди. А у нас роль жінки відсунули на задній план. У соціальній сфері жінка зараз відіграє велику роль, а от у державній політиці – маленьку, –  переконана вона.

На думку пані Лісімової, такі конкурси, як "Mrs. Ukraine International – 2019", доєднують жінку і до спільноти, дають їй стимул, мотивацію.

- Жінка – така ж особистість, як і чоловік, – вона самодостатня, і може дати раду не тільки собі. Я вірю, що вже скоро жінка в управлінні державою буде на рівні з чоловіком.

Фіналістки, яких ми цього дня побачили, – справжні українські жінки – ділові, активні, красиві, – підсумувала вона.

  Цілком погодилася зі своєю колегою і моя наступна співбесідниця –  член журі "Mrs. Ukraine International – 2019" Еміне Джапарова, яка є першим заступником міністра інформаційної політики України:

Еміне Джапарова
Еміне Джапарова

- Мені видається, що кожна конкурсантка – вже є переможницею! Кожна з них – не просто вродлива, а й самодостатня жінка. І мама, й дружина, і власниця бізнесу, письменниця чи громадський діяч. Кожнісінька за собою має досягнення у соціальному житті й надихає інших, котрі, дивлячись на неї, обирають схожу рольову модель, наслідують.

Цей конкурс дуже важливий, оскільки показує, що така модель можлива: жінка може бути мамою і дружиною – й водночас реалізованою в соціумі жінкою.

Джапарова зацитувала слова Маргарет Тетчер, яка сказала: «Якщо ви хочете щось обговорити – ідіть до чоловіка, якщо хочете реально зробити – ідіть до жінки». Я з цією тезою абсолютно погоджуюсь. Жінка – надзвичайно практична і орієнтована на результат. Я переконана, що кожній учасниці "Mrs. Ukraine International – 2019" точно є чим поділитися, крім досвіду прекрасних мам і дружин”, – підсумувала пані Джапарова.

Аліна Поплавська
Аліна Поплавська

Переможницею конкурсу "Mrs. Ukraine International 2019" стала Аліна Поплавська. Вона управляє мережею ресторанів, викладає в Київському національному університеті культури та мистецтв на факультеті готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, має наукову ступінь у галузі культурології та виховує чотирирічного сина. А ще – невістка всім відомого ректора університету культури Михайла Поплавського. Ну, й красуня, звісно!

Любов Базів. Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-