ГогольFest: У Маріуполі

ГогольFest: У Маріуполі "висадять" металеві дерева

Укрінформ
Ліс металевих дерев з’явиться у Маріуполі на знак протесту проти вирубки дерев у Карпатах.

Це частина мистецької акції, що пройде в рамках підготовки до фестивалю сучасного мистецтва "StartUp ГогольFest", повідомили Укрінформу організатори заходу.

"Ми хочемо зробити цю акцію протесту проти вирубки дерев у Карпатах, бо за останні роки статистика катастрофічна. В міському саду або в театральному сквері з’явиться ліс металевих дерев - це така метафора холодного цифрового майбутнього, яке, можливо, чекає на нас усіх", - зазначила координатор візуальної програми фестивалю Олена Чиженко.

Організатори фестивалю запевняють, що вся візуальна програма буде мати екологічний контекст, актуальний для сучасної України.

"Ми готуємо різні перформанси, арт-резиденції, майстер-класи, аудіогід та інсталяції, які розмістимо по всьому Маріуполю. Сподіваємось, вони залишаться тут на тривалий час", - розповіла програмний директор Анна Басова.

Як повідомлялося, з 26 квітня до 1 травня у Маріуполі вдруге відбудеться міжнародний фестиваль сучасного мистецтва "StartUp ГогольFest", який проходитиме на 8 локаціях.

Фестиваль складатиметься з потужної музичної і театральної програм, вже були анонсовані такі проекти, як Monarchy, Red Snapper, Alyona Alyona, Dakh Daughters та багато інших.

Читайте також: «ГогольFest» посилює свою соціальну складову

Крім грандіозної опери NERO родзинками театральної програми будуть кілька іноземних резиденцій. Відвідувачів ГогольFest чекає урбаністичний перформанс від литовської команди Low Air під назвою Rainbow. Цей проект буде звертатися до культурної спадщини Приазов’я.

Загалом на п’яти театральних локаціях покажуть 7 іноземних вистав, 16 подій та три міжнародні резиденції.

"Такої потужної театральної програми в регіоні ніколи не було. Також вона, мабуть, найсильніша за всю історію фестивалю", - повідомив куратор театральної частини Андрій Палатний.

Фото: sugf.org/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-