80 тисяч дерев за день: в Україні встановили

80 тисяч дерев за день: в Україні встановили "зелений" рекорд

Укрінформ
Лісівники Львівської області разом із громадськістю в один день висадили майже 80 тисяч дерев — зафіксовано рекорд представниками Національного реєстру рекордів України.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства лісового господарства України.

“У суботу, 6 квітня, з ініціативи громадської організації "Добро.Дій" та за підтримки Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства і державних лісогосподарських підприємств встановлено рекорд України – висаджено найбільшу кількість дерев за один день. Підсумком Всеукраїнської акції Держлісагентства "Майбутнє лісу у твоїх руках" стало досягнення – висадження одночасно 77350 дерев за один день зафіксували представники Національного реєстру рекордів України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, лісівники забезпечили учасників сіянцями та саджанцями, інвентарем, а також провели інструктаж з технології виконання робіт із садіння лісових культур. Дерева садили на ділянках, підготовлених державними лісогосподарськими підприємствами Львівського ОУЛМГ. Лісовідновлення проводили на ділянках поблизу Львова на території Буського, Жовківського та Рава-Руського державних лісогосподарських підприємств. Всього до цієї благородної справи долучилось понад 400 учасників - депутати та працівники міської ради, волонтери, активісти, лісівники та небайдужі громадяни Львівщини.

Читайте також: В Україні впроваджують новітні технології висадки лісів - Бондар

Прес-служба відомства наголошує, що лісівники висловлюють подяку організаторам ГО "Добро.Дій", державним лісогосподарським підприємствам та всім, хто долучився до наймасштабнішого заходу на Львівщині в рамках Акції "Майбутнє лісу у твоїх руках" – встановлення національного рекорду за найбільшу кількість саджанців дерев висаджених за 8 годин.

Як повідомляв Укрінформ, лісистість України становить 15,9%. Наша держава посідає дев'яте місце у Європі за площею лісів та шосте - за запасами деревини. Загальна площа лісових ділянок, що належить до лісового фонду України, становить 10,4 млн га, в тому числі вкриті лісовою рослинністю 9,6 млн га. У підпорядкуванні Держлісагентства перебуває 7,6 млн га лісів, або 73% від загальної площі лісів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-