Супрун запевняє, що сидячий спосіб життя “вимикає” організм

Супрун запевняє, що сидячий спосіб життя “вимикає” організм

Укрінформ
В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун склала перелік дій, необхідних для того, щоб залишатися здоровим.

Про це повідомляється на її сторінці у Facebook.

По-перше, це звернути увагу на харчування — зменшити кількість з'їдених тістечок, цукру, ковбаси.

"Чи запланували ви до свого сьогоднішнього раціону 5 овочів та фруктів? Чи їли цього тижня рибу, хоча б 2 рази? Чи їли достатньо яєць? А молочних та ферментованих продуктів? У сучасному темпі життя дотримуватися здорової дієти непросто, але вкрай потрібно, якщо хочете зменшити ризики захворіти на серцево-судинні хвороби, діабет 2 типу та деякі види раку", - зазначила вона

Також варто підвищити фізичну активність. "Коли ми багато сидимо й при цьому не рухаємося, організм буквально “вимикається”. Сповільнюється обмін речовин, що впливає на нашу здатність регулювати рівень цукру в крові, метаболізувати жири, негативно впливає на тиск та послаблює м'язи й кістки. Все це разом має негативні наслідки для здоров’я — від появи надмірної ваги до серйозних хвороб внутрішніх органів", - застерегла Супрун.

Читайте також: У МОЗ назвали основну причину смертності серед українців

А ще варто відмовитися від шкідливих звичок - алкоголю, сигарет, проходити вакцинацію та профілактичне обстеження "За даними ВООЗ вакцинація запобігає від 2 до 3 мільйонів смертей щороку. Ще 1,5 мільйонів смертей можна було б уникнути, якщо покращити охоплення вакцинацією", - зазначила в.о. міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-