Нацрада визначила переможців конкурсів на чотири FM-частоти у Києві

Нацрада визначила переможців конкурсів на чотири FM-частоти у Києві

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визнала радіостанції Radio JAZZ, «Прямий FM», «Радіо «Промінь» і «Радіо «Культура» переможцями форматних конкурсів на вільні FM-частоти у місті Києві.

Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, на частоті 104,6 МГц у столиці мовитиме Radio JAZZ (ТОВ «Ч К»), на частоті 88,4 МГц — «Прямий FM» (ТОВ «Телеканал «Прямий»), на 97,2 МГц — «Радіо «Промінь» (ПАТ «НСТУ»), а передачі «Радіо «Культура» виходитимуть на частоті 97,6 МГц.

Radio JAZZ в загальному обсязі мовлення має забезпечувати не менше як 50% джазових пісень або творів класичної музики. Водночас передачі радіостанції мають бути на 100% україномовними, а саме мовлення відбуватися без ретрансляції та використання вихідних даних інших мовників.

Окрім Radio JAZZ, на цю частоту претендували ще дві радіокомпанії: ТОВ «Радіо «Класика і джаз» («Jazz&Blues») і ТОВ «Телерадіокомпанія «Стильне радіо» («Стильний джаз»).

Водночас Нацрада не допустила до участі у цьому конкурсі харківську телерадіовидавничу компанію «Мастер» у зв'язку з несплатою грошового внеску під конкурсну гарантію.

На частоту 88,4 МГц претендувала одна телерадіокомпанія — ТОВ «Телеканал «Прямий», яка й стала переможцем. Згідно з конкурсними умовами в ефірі «Прямий FM» має бути щонайменше 60% інформаційних і соціально-політичних передач (соціально важливі передачі), ведення передач українською мовою має становити не менше 80%. Мовнику також забороняється ретранслювати передачі та використовувати вихідні дані інших мовників.

Читайте також: На Чернігівщині припинили трансляцію семи заборонених російських каналів

По одному претенденту було і на частоти 97,2 МГц і 97,6 МГц у Києві - “Радіо «Промінь»” і “Радіо «Культура»” (ПАТ “НСТУ”) відповідно. За конкурсними умовами, на частоті 97,2 МГц не менш як 50% мають становити інформаційні, освітні та розважальні передачі виключно українською мовою, а на 97,6 МГц має транслюватися не менше 50% культурно-мистецьких та освітніх передач, контент яких має бути повністю україномовним. На цих частотах також не передбачена ретрансляція передач інших радіостанцій.

Як повідомлялося, конкурси на кожну з чотирьох частот Нацрада оголосила 6 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-