Депутат поскаржилася Міносвіти на

Депутат поскаржилася Міносвіти на "садо-мазо конкурс" у КПІ

Укрінформ
Голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Ірина Суслова спрямувала депутатське звернення до Міносвіти та ректорату Київського політехнічного інституту ім. І. Сікорського.
Про це політик повідомила на своїй сторінці у Facebook.

“Спрямовую депутатське звернення до Міністерства освіти та ректорату КПІ й розраховую почути у відповідь пояснення, як таке стало можливим і що має намір робити адміністрація. І навіть якщо буде оперативна жорстка реакція, осад залишиться”, - зазначила Суслова.

При цьому вона висловилася про те, що участь у цьому фотоконкурсі може поставити під загрозу репутацію його учасниць.

“Врешті-решт, мова йде про майбутнє цих дівчат. Чи стануть вони дійсно спеціалістками в математиці, фізиці чи кібернетиці, або, які б знання вони не мали і які б здібності не демонстрували, їх завжди сприйматимуть як «дєвочєк», здатних лише потішати публіку своїми формами”, – наголосила депутат.

Вона припустила, що тепер КПІ буде більше знаний “голими сідницями, ніж науковими досягненнями”.

Читайте також: Facebook блокуватиме дискримінаційну рекламу

“А в декого може скластись враження, що в нас всі виші виставляють студенток на огляд, як худобу на базарі! Й після цього ми дивуємось масштабам секс-туризму, сексизму, торгівлі людьми і домашнього насильства. Ось такі «конкурси» й торують до цього всього дорогу”, - підкреслила Суслова.

На думку депутата, студрада факультету “влаштувала так званий «конкурс краси», де під час фотосесії дівчат знімали майже оголених у вульгарних позах в стилі «садо-мазо».

“Псевдоеротичний несмак тепер розглядає вся Україна. Це при тому, що частина дівчат на світлинах – неповнолітні. А організаторка конкурсу хизується своїм «досягненням» й натякає журналістам, що непогано було б заплатити за передрук фото «дєвочєк».

Як повідомлялося, 1 квітня студентська рада фізико-математичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського оприлюднила на своїй сторінці в Instagram еротичні фотографії учасниць конкурсу краси “Міс ФМФ 2019”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-