Гуморина-2019: карнавальну ходу присвятили сторіччю Одеської кіностудії

Гуморина-2019: карнавальну ходу присвятили сторіччю Одеської кіностудії

Фото
Укрінформ
Першоквітнева Гуморина-2019 цього року символізує не лише старт туристичного сезону в Одесі, а й підтверджує, що учасники традиційного свята сміху готуються до відзначення 100-річчя заснування легендарної кіностудії.

Тому під час карнавальної ходи, що пройшла 1 квітня, одесити побачили персонажів, що символізують незабутніх кіногероїв Жеглова з Манькою Облігацією, Алісу з країни чудес та інших, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасників ходи вітали зі сцени з логотипом Гуморини на розі Пушкінської-Ланжеронівскої мер Одеси Геннадій Труханов та група українських і зарубіжних артистів комедійного жанру.

"Перед нами - королева карнавалу Її величність кінокамера, яку було створено одеським винахідником Йосипом Тимченком в 1894 році і яка є предметом реальної гордості. Бо апаратом, який символізує цю кінокамеру, було знято два перші у світі стрічки - "Вершник, що скаче" і "Кидаючий списа". І трапилось це за два роки до того, як брати Люм'єр створили у Франції свою знамениту кінострічку "Прибуття поїзда", - оголосив один з ведучих фестивалю, пропонуючи зустріти аплодисментами одну з 78 платформ з бутафорною кінокамерою та кінозйомочною групою.

Услід за нею рухались сотні учасників кінопараду, одягнені в костюми героїв різних фільмів: трьох мушкетерів, капітана Немо, трансформерів, персонажів "Гри Престолів", "Зоряних воєн" тощо. Причому часто-густо кіноперсонажі нагадували плакатами, які несли в руках, що "Одеса - місто-супергерой", "Кіну всяк вік підвладний", "Сміх продовжує ... ноги", а "Космопоїзд рухається за маршрутом "Одеса - Бендери".

Читайте також: Сьогодні відзначають День сміху

Варто зазначити, що в заходах Гуморини кіностудія вперше за всю історію існування представила учасникам свята раритетні експонати - десятки костюмів, реквізитів, які були використані під час зйомок відомих фільмів. Також учасники свята могли сьогодні проявити свої акторські здібності, знявшись у "кінопробочних", розміщених на Дерибасівській та Ланжеронівській вулицях.

Першоквітневий фестиваль "Гуморина" в Одесі / Фото: Ляшонок Ніна. Укрінформ

Заходи Гуморини тривають на різних локаціях: біля пам'ятника Дюку - караоке, на Катерининській площі представляє свій проект Kyivstoner, у Міському саду виступають учасники косплей-шоу.

О 19 год. розпочнеться традиційний блок концертних програм. На сцені фестивалю виступлять екс-соліст гурту "Гриби" Kyivstoner, гурти "5' NIZZA", "Время и Стекло", а також відомі репери і відеоблогери.

Крім того, цікаві постановки пропонують глядачам 1 квітня театри міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-