В Одесі відкрили пам'ятник читачеві

В Одесі відкрили пам'ятник читачеві

Фото, відео
Укрінформ
Урочиста церемонія відкриття пам'ятника читачу відбулась у п’ятницю, 22 березня, навпроти будівлі Одеської національної наукової бібліотеки яка відзначає цього року 190-річчя від заснування.

Автором скульптурного пам'ятника є художник Михайло Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ідея створення цієї скульптури, що символізує жагу до пізнання, виникла під час мого перебування на конференції в Сорбонні. Тому напис на розгорнутій сторінці верхньої із 37 книг, які тримає в руках читач, говорить "Infinitum", що в перекладі з латинської означає "безкінечність", - зазначив Рева.

За словами автора, цифрове видавництво "Гутенберг" підтримало ідею створення скульптури у вигляді подарунка науковій бібліотеці. "Раніше меценати створювали цю книгозбірню, передаючи їй книги з особистих колекцій, а мій подарунок - скульптура до 190-річного ювілею", - сказав Рева.

Напис постаменті пам'ятника "More Books, Less Fear" (Більше книг, менше страху") належить директору видавництва Володимиру Усову, який заявив під час церемонії, що вважає його дуже актуальним, оскільки "цей девіз підкреслює цінність і роль знань у нашому житті".

Читайте також: Презентації, концерти, настільні ігри: в Ужгороді відкрився фестиваль "Історія.UA"

Гендиректор національної наукової бібліотеки Ірина Бирюкова висловила вдячність за подарунок у вигляді пам'ятника читачу і відзначила, що автори обрали чудове місце для встановлення скульптури - поряд із входом до будівлі однієї з найстаріших в Україні бібліотек.

Фото: dumskaya.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-