У Києві відбулася прем’єра мюзиклу “Гуцулка Ксеня”

У Києві відбулася прем’єра мюзиклу “Гуцулка Ксеня”

Фото
Укрінформ
Прем’єра романтичної музичної комедії Олени Дем'яненко "Гуцулка Ксеня" пройшов 6 березня у Києві.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, стрічку у столиці презентували голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко і творча група фільму.

“Я дуже радий, що сьогодні — прем’єра нового українського фільму. Це не зовсім стандартний для нас жанр, бо за останні п’ять років, як мінімум, ми не фінансували мюзикли і тим більше на такому цікавому матеріалі. Так що для нас це був важливий, цікавий крок. Я сподіваюсь, що він виправдався. І ми це побачимо вже після цього вікенду. Ми дуже сподіваємося, що фільм усім сподобається”, – сказав на прес-конференції голова Держкіно Пилип Іллєнко.

У Києві відбулася прем’єра мюзиклу “Гуцулка Ксеня” / Фото: Мінченко Геннадій. Укрінформ

Він привітав режисера і автора сценарію Олену Дем’яненко. Відповідаючи на запитання журналістів, Іллєнко поінформував, що Держкіно профінансувало стрічку на 50%, що становить 23 млн 871 тис. 400 грн.

Читайте також: Уряд дав на зйомки кіномюзиклу "Гуцулка Ксеня" 24 мільйони - Гройсман

Сама Олена Дем’яненко розповіла, що “Гуцулка Ксеня” створювалася впродовж 2,5 років, оскільки мюзикл вимагає набагато більшої підготовки, ніж звичайний фільм. Це екранізація оперети Ярослава Барнича, який сам її поставив і диригував оркестром. Творча група керувалася записом цього твору.

Крім того, фільм представляли учасники міжнародної акторської команди – українки Варвара Лущик (Ксеня) та Катерина Молчанова (Мері), американські актори Максим Лозинський (Яро) та Ігор Цішкевич (Майк), бельгійський актор Олів’є Бонжур (професор), а також Соломія Мельник (Dakh Daughters) та композитор Тимур Полянський.

Читайте також: У київському Театрі оперети ставлять мюзикл про сімейку Аддамсів

Під час прес-конференції наголошувалося на тому, що у фільмі — чудовий акторський ансамбль, причому актори універсальні — і співають, і танцюють, і грають на музичних інструментах.

“У цьому фільмі була мета підкреслити і нагадати, хто ми є. Якщо ми добре представили українську культуру, значить, ми зробили свою роботу”, - підкреслив Ігор Цішкевич.

Насамкінець Олена Дем’яненко зазначила, що відтепер доля фільму — в руках глядачів. “Якщо вони підуть на це кіно, якщо вони будуть його дивитися, то тоді все, що ми робили, не намарне”, – зазначила режисерка.

У широкий кінотеатральний прокат “Гуцулка Ксеня” виходить 7 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-