У кінотеатрах покажуть фільм про одне з найстаріших міст світу

У кінотеатрах покажуть фільм про одне з найстаріших міст світу

Укрінформ
В український прокат виходить стрічка “Матера: секрети древнього міста”, присвячена одному з найбільш стародавніх міст планети.

Як повідомляє компанія KyivMusicFilm, що організовує покази, цей фільм розповість історію міста, де тисячолітні традиції, наука і технології існують пліч-о-пліч та гармонійно доповнюють одне одного, створюючи справжній «міст часу» між минулим та майбутнім.

“Матера — старовинне печерне місто, відоме в усьому світі історичними кварталами Сасі, що розкинулися у міжгір’ї Гравіна Ді Матера. Гуляти його вуличками — це ніби ще раз пережити давно забуте минуле. Місто будувалося прямо у печерах у різний час та різними цивілізаціями, починаючи з неоліту”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ірина Плехова, директор кінотеатру українського кіно «Ліра»

Місто Матера знаходиться на півдні Італії. Його вважають одним із найстаріших міст, що збереглося до наших днів, через це Матера входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і є надзвичайно популярною точкою для туристів з усього світу.

У 2019 році Європейський союз надав Матері статус Європейської столиці культури.

Також KyivMusicFilm зазначають, що за найскромнішими підрахунками, Матері щонайменше сім тисяч років. Попри це, центральні квартали міста збереглися у майже незмінному вигляді. Через це Мел Гібсон вирішив знімати свій фільм «Пристрасті Христові» саме в Матері, притому без використання жодних декорацій.

Покази фільму «Матера: секрети древнього міста» пройдуть у кінотеатрах Києва, Львова, Одеси і Харкова 19 і 20 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-