Традиційний карнавал у Ніцці розпочався квітковою битвою

Традиційний карнавал у Ніцці розпочався квітковою битвою

Фото
Укрінформ
У французькому місті Ніцца, що на Лазуровому узбережжі, стартував 135-й карнавал. Заходом-відкриттям стала масштабна «Битва квітів».

Про це повідомляє RFI.

Як зазначається, головною темою карнавалу цього року став кінематограф. У 2019-му Ніцца відзначає сторіччя Victorine Studios, де працювали Марсель Карне, Роже Вадим, Франсуа Трюффо, Жан Кокто, Жак Демі, Альфред Хічкок, Вуді Аллен та багато інших знаменитих режисерів.

Увечері після заходу сонця 16 лютого пройшов парад колісниць. На них містом проїхались ігантські фігури, що зображали різних діячів мистецтва: Бріжит Бардо, Альфдерла Хічкока, Жан-Поля Бельмондо, Чарлі Чапліна. Бог Ганеш, озброєний камерою, мегафоном і хлопавкою, нагадав про Боллівуд.

Читайте також: Ягуар і лінивець оселилися на фестивалі орхідей в Лондоні

Крім того, цьогорічний карнавал віддав данину політичній сатирі, представивши відомих світових лідерів у вигляді «злих клоунів».

Після теракту 14 липня 2016 року, в результаті якого загинуло 86 осіб, карнавал більше не проводиться на Англійській набережній, а вхід став платним не тільки на трибуни, але й на територію для глядачів, що ретельно огороджена і знаходиться під охороною.

Карнавал у Ніцці триватиме до 2 березня. Торік його відвідали 300 тисяч осіб.

Карнавал у Ніцці

Фото: Facebook/ Carnaval de Nice Officiel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-