Вийшла книга про загиблого під час Євромайдану журналіста Веремія

Вийшла книга про загиблого під час Євромайдану журналіста Веремія

Укрінформ
У Києві презентували книгу "Веремій В'ячеслав. Правда життя журналіста", якою вшанували пам’ять Героя України, загиблого під час Революції гідності.

Упорядником книги стала матір журналіста Катерина Веремій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я хочу, щоб люди дізналися, ким насправді був В’ячеслав Веремій. Він був дуже великим патріотом. Саме з усіх його рукописів я робила книгу’’, – розповіла вона.

За словами Катерини Веремій, книга складається з кількох оповідань і ноток журналіста.

“Я дуже хочу, щоб ті, хто матиме цю книгу, обов’язково прочитали три оповідання: “Студент” ,“Француз” “Квадратне життя”. Там вся його біль, яку він викладав, бачивши, як живе український народ. Він писав усе з гумором, але в душі у нього був великий біль”, – зазначила матір.

Головний редактор інформаційного агентства Укрінформ Сергій Тихий розповів під час презентації, що Веремій був “журналістом від Бога”, і це було видно з самого початку його кар'єри. За словами Тихого, Веремія мав свій особливий стиль, який відрізняв його від інших журналістів.

Читайте також: Убивство Веремія: Крисіну дали п'ять років за гратами

“Він поклав життя за Україну і виконав обов’язок журналіста. Тож давайте про нього пам’ятати, давайте допомагати сім’ї – вона докладає великих зусиль для збереження пам’яті про нього. Тоді все буде за справедливістю, так, як і хотів В’ячеслав”, – наголосив Тихий.

Як зазначили колеги журналіста, Веремій отримав звання Героя України, в першу чергу, за його особисті якості – він був патріотом, який боровся за майбутнє України.

Книга видана за кошти, які родина Веремія як загиблого під час Євромайдану одержали від держави. Матір Веремія вирішила вкласти їх саме на створення видання, яке стане своєрідною пам’яткою для усіх українців.

Як повідомлялося, В’ячеслав Веремій був одним із провідних кореспондентів газети “Вести’’, писав на гострі соціальні теми, проводив журналістські розслідування. Під час Євромайдану Веремій висвітлював протистояння на Грушевського, де отримав травму ока.

Читайте також: Українців Австралії запрошують молитвою вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні

Він загинув 19 лютого 2014 року. Тоді Веремій разом із колегою їхали з роботи на таксі додому. На розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської він помітив озброєних«тітушок» в камуфляжі й масках та намагався їх сфотографувати з машини. Озброєні люди напали на автомобіль. Веремія жорстоко побили, після чого вистрелили в спину.

Журналіст похований 21 лютого 2014 року – за день до свого 34-річчя, на Лісовому кладовищі Києва. ОБСЄ назвала вбивство Веремія найгіршим актом насильства проти ЗМІ з грудня 2013 року. 21 листопада 2014 року В’ячеславу Веремію було присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-