Держкіно провело низку зустрічей і заходів на Berlinale

Держкіно провело низку зустрічей і заходів на Berlinale

Укрінформ
Українське «кінематографічне посольство» провело десятки зустрічей і заходів у рамках 69 кінофестивалю в Берліні.

Про деяких з них кореспонденту Укрінформу розповів голова Держкіно Пилип Іллєнко.

«Тут ми проводимо багато двосторонніх зустрічей, організуємо традиційну українську вечірку, на яку запрошуємо близько 300 представників світової кіноспільноти, наших партнерів і традиційних партнерів; другий рік поспіль разом та за підтримки благодійного фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» проводимо український ланч в рамках Berlinale Coproduction Market «Meet Ukrainian Producers», - зазначив Іллєнко.

Читайте також: На Berlinale пройшов флешмоб з вимогою звільнити Сенцова

Berlinale Coproduction Market – це ринок, пошуку партнерів для спільного виробництва, на який акредитуються продюсери, які пройшли відбір та мають проекти. Цьогоріч, за словами Іллєнка, на нього було акредитовано чимало українських продюсерів.

Що стосується результатів зустрічі, то, як зауважив голова Держкіно, вже минули ті часи, коли документи підписувалися на подібних виставках, вони служать в основному спілкуванню, а також того, щоб презентувати країну такою, якою ми хочемо.

Стенд України на нинішньому фестивалі, UkraineIsYourDestination - найбільший з усіх, що Україні презентувала на берлінському кіноринку, найбільший серед тих, що розташовані в готелі Marriot, однієї з двох основних локацій кіноринку берлінського і найяскравіший, що отримав новий дизайн (автори – Кирило Чичкан і Марія Приймаченко). Він послужить не тільки в Берліні, але і на інші події протягом усього року, в яких Україна буде приймати участь. Це, зокрема, фестивалі в Пекіні, в Каннах, в Ансі, в Торонто і Лондоні. Ще не так давно, згадує голова Держкіно, починали з двох – Берліна і Канн.

«Вже розвиваємося і рухаємося вперед», - резюмував він.

Читайте також: У Німеччині стартував 69-й Berlinale

Робота Європейського кіноринку (EFM) триватиме до 15 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-