На берлінській прем’єрі «Гарета Джонса» підтримали Олега Сенцова

На берлінській прем’єрі «Гарета Джонса» підтримали Олега Сенцова

Укрінформ
Світова прем’єра історичного трилера «Гарет Джонс» (Mr. Jones) відбулася 10 лютого в межах 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Як зазначається, після показу творча група й українські кінематографісти привітали глядачів і висловили свою підтримку режисерові Олегу Сенцову.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко подякував режисеру Агнешці Голланд за велику роботу і важливу співпрацю.

“Це історія про Голодомор, але водночас і про ставлення Заходу до України, та й взагалі до народів Східної і Центральної Європи, які й досі залишаються розмінною монетою у стосунках Заходу з Російською імперією. Це фільм не стільки про минуле, скільки про майбутнє. Паралелі із сьогоденням у ньому такі потужні, що коли режисерка після перегляду зі сцени виступила на підтримку Олега Сенцова та інших українських політичних заручників у Росії, здалося, що це продовження сюжету стрічки”, – підкреслив голова Держкіно.

Читайте також: Фільм "Гарет Джонс" допоможе донести правду про Голодомор - Нищук

«Гарет Джонс» (Mr. Jones) – це єдиний український фільм, представлений у програмі цьогорічного Берлінале. Виробництвом стрічки займалися Україна (Kinorob, FILM.UA Group за підтримки Державного агентства України з питань кіно), Польща (Film Produkcja за підтримки Polish Film Institute) та Великобританія (Jones Boy Films).

Фінансова підтримка фільму з боку Держкіно України становила майже 25 мільйонів гривень при загальній вартості виробництва 262 207 790 грн.

Вихід стрічки в широкий світовий та український прокат запланований на осінь 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-