Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Книги - наша м'яка сила, якою ми можемо завоювати світ і здолати ворога

Книги - наша м'яка сила, якою ми можемо завоювати світ і здолати ворога

Укрінформ
Дуже хочеться вірити, що так і буде

20 років рейтингу "Книга року". Все завдяки Костянтину та Галині Родикам. Ювілейна церемонія була дуже душевна. Відкривала її ONUKA. А ще були Pianoбой, Антитіла. Та найбільше вразила Злата Огнєвіч, яка виконала "Мелодію" Мирослава Скорика. Прекрасна Медолія, прекрасна Злата.

Найкраща промова була у Олександри Коваль, без пафосу і лірики, дуже прагматична. І в усьому її підтримую, і в тому, що на українську книжку треба виділяти більше коштів, і що треба спрощувати бюрократичні процедури, і що треба застосувати санкції щодо російських видавництв.

Цього року я мала честь бути в журі конкурсу. Справді вважаю це великою честю. Дуже радію, що гран-прі отримала книга Мирослава Поповича «Філософія свободи» (Фоліо). А в номінації "Нон-фікшн" перемогли книги Володимира Єрмоленка "Плинні ідеології" та Володимира Панченка "Повість про Миколу Зерова". В інших номінаціях багато інших прекрасних книг. Увесь перелік - за посиланням.

Книги - наша м'яка сила, якою ми можемо завоювати світ і здолати ворога. Дуже хочеться вірити, що так і буде.

Про офіційну частину писати не буду (бо був Президент із дружиною - Марина Порошенко вручала премії в номінації "Дитяча література"; Генпрокурор із дружиною - Луценко вручав гран-прі; багато урядовців і депутатів), це ЗМІ зроблять і без мене.

Діана Дуцик
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-