Соціальна справедливість і права людини. У Києві пройде фестиваль американського кіно

Соціальна справедливість і права людини. У Києві пройде фестиваль американського кіно

Укрінформ
У столиці 21 лютого стартує 9-й фестиваль американського кіно “Незалежність”.

Протягом тижня глядачі побачать нові стрічки, більшість з яких були презентовані на головних світових кіноподіях і зараз номіновані на “Оскар” у різних категоріях, повідомляється на сайті фестивалю.

“Цього року учасниками фестивалю стали фільми з особливо зірковим акторським складом: Тімоті Шаламе, Адам Драйвер, Meлісса Маккарті, Стів Карелл та інші. Ці фільми, що є взірцями найкращого в американському кінематографі, розповідають історії з життя дуже різних американців, торкаючись найбільш гострих питань сучасності, таких, як соціальна справедливість і права людини”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Новий фільм про Казимира Малевича розкриє маловідомі сторінки його творчості

У програмі “Незалежності” – фільм “Ви зможете мені пробачити?” з Мелісою Маккарті, номінант на Оскар “Чорний кланівець”, “Гарний хлопчик” з Тімоті Шаламе і Стівом Кереллом, лауреат “Золотого глобуса” – стрічка “Восьмий клас”, комедія “Середина 90-х” та ще один номінант на Оскар – фільм “Якби вулиця Біл могла говорити”.

Також у межах фестивалю покажуть низку документальних фільмів, два з яких особисто представлять режисери.

Як зазначається, покази відбудуться  культурному центрі “Кінотеатр “Київ” і триватимуть до 28 лютого. Фестиваль проходить за підтримки Посольства США в Україні.

Фото: Variety

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-