У Швеції знайшли коштовності, схожі на викрадені торік королівські корони

У Швеції знайшли коштовності, схожі на викрадені торік королівські корони

Укрінформ
Поліція Швеції знайшла дві коштовні корони, виготовлені у 1611 році для короля Карла IX і королеви Крістіни, які торік були вкрадені з собору Стренгнес неподалік Стокгольма.

Про це повідомляє AP із посиланням на місцеву поліцію.

“Шведська поліція повідомила, що королівський скарб з 1611 року, який коштує 7,2 мільйона євро і який було викрадено торік зі стокгольмського собору, ймовірно знайдений”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Новій Зеландії затримали викрадачів 150-кілограмової статуї гнома

Як зазначили у поліції, всі матеріали вказують на те, що біля Стокгольма було знайдено вкрадені похоронні регалії короля Карла IX. Водночас, правоохоронці наголосили, що оприлюднять більше деталей, коли “будуть впевнені, що йдеться саме про вкрадені регалії”.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року під час денної виставки в соборі Стренгнес неподалік Стокгольма були вкрадені дві корони та інші коштовні речі, виготовлені в 1611 році для короля Карла IX і королеви Крістіни.

За даними слідчих, викрадачами регалій стали двоє чоловіків. В результаті слідчих дій їх було затримано. 18 січня одному з підозрюваних висунули офіційні звинувачення у крадіжці королівських регалій.

Фото: NPR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-