У Тернополі видали «Бондіану» Флемінга українською

У Тернополі видали «Бондіану» Флемінга українською

Укрінформ
Перша книга легендарної «Бондіани» Ієна Флемінга вийшла українською мовою у тернопільському видавництві "Навчальна книга "Богдан".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Візуальне оформлення видання створив художник-ілюстратор Олег Кіналь.

«У малюнках до книг намагався перенести читача в епоху 50-х років минулого століття. Хотів відтворити ілюстрації у стилі коміксів тих часів. Для ілюстрування вивчав побут, одяг, тодішні зачіски, знайшов зображення автомобіля Бентлі 1931 року випуску, на якому їздив агент 007, шукав, як виглядає його улюблений пістолет "Вальтер" Р99. Радився з фахівцями і фанатами «Бондіани», – розповів кореспонденту агентства Кіналь. За його словами, він особисто консультувався з відомим перекладачем і київським знавцем «бондіани» Алєксом Антамоновим.

Читайте також: Буковскі, Ульяненко і Барка… Що читають українські кінорежисери

Вони спільно узгоджували всі ілюстрації та деталі. «У кожній книзі, на звороті ми запланували "родзинку". Так, в "Казино Руаяль" подано рецепт улюбленого коктейлю Джеймса, в "Живи і дай померти" – рецепт бондівської яєшні на сніданок, в "Мунрейкері" –  розкладку гральних карт "роздачу Калбертсона", – каже Олег Кіналь.

Він також додає, що зараз у мережі обговорюють, яким має бути актор майбутніх фільмів про Джеймса Бонда, і саме образ агента007, який створив художник-ілюстратор з Тернополя, дуже багатьом сподобався. Тож Олег Кіналь мріє, щоб актор був схожий на його героя.

Повна серія книг Ієна Флемінга про Джеймса Бонда у 24 томах вперше буде видана у Тернополі українською мовою перекладом з оригіналу. Для цього "Ian Fleming Publications Ltd" офіційно надало права видавництву "Навчальна книга "Богдан".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-