На київській сцені показали історію кохання гетьмана Мазепи

На київській сцені показали історію кохання гетьмана Мазепи

Фото
Укрінформ
Театр української традиції “Дзеркало” представив постановку Дмитра Сторчоуса “Мазепа. Love story” на сцені Київського академічного Молодого театру.

Вистава була присвячена Дню пам’яті героїв Крут, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У спектаклі показали історія кохання гетьмана обох сторін Дніпра Івана Мазепи та юної дівчини, доньки генерального судді Мотрі Кочубей. Мотря є похресницею Мазепи, а її батьки категорично проти стосунків дівчини з гетьманом.

На виставі були присутні нащадки гетьмана – Ігор Мазепа з Волинської, Віталій Мазепа з Чернігівської, та Олексій Мазепа з Сумської гілок родини Мазеп.

“Ми були приємно вражені творчим задумом авторів постановки, незабутньою грою акторів і отриманим від них зарядом позитивної енергії. Це ще більше вражає, зважаючи на той факт, що митці звернулися до одного з найскладніших і найдраматичніших моментів з життя гетьмана Мазепи, коли йому випало пройти через нещасливе кохання, зраду друзів і прийняття складних політичних рішень. Я вважаю, що ця вистава є знаковою подією в історії українського національного театру”, – сказав у коментарі Укрінформу голова Координаційної Ради Міжнародної організації “Родина Мазеп” Ігор Мазепа.

Він також розповів, що одним із напрямків діяльності організації “Родина Мазеп” є вшанування пам’яті гетьмана та підтримка вчених і діячів мистецтва, які звертаються до життя Івана Мазепи у своїй творчості.

Вистава "Мазепа. Love story" / Фото: Валерія Мацеха, Укрінформ

Виконавці ролей у виставі — Володимир Петранюк, Анна Коваленко, Дмитро Сторчоус, Ліана Книгницька-Марковська, Ольга Оноприюк та Іван Коваленко — були нагороджені почесними відзнаками імені гетьмана Мазепи.

Як зазначив Ігор Мазепа, представники МГО “Родина Мазеп” обговорюють з акторами можливість показу вистави в гетьманській столиці – місті Батурин, на Батьківщині гетьмана в селі Мазепинці, а також на Сході для захисників України.

“Зустріч стала запорукою майбутньої співпраці справжніх патріотів України”, – підкреслив Ігор Мазепа.

Вистава “Мазепа. Love story” потрапила до переліку претендентів на здобуття театральної премії “Київська Пектораль 2019”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-