Одеса виділить 1,2 мільярди на збереження свого історичного центру

Одеса виділить 1,2 мільярди на збереження свого історичного центру

Укрінформ
На сесії Одеської міськради розглянули і схвалили сьогодні, 30 січня, Міську комплексну програму збереження і розвитку історичного центру міста Одеси на 2019-2021 роки. Її кошторис склав 1 мільярд 200 гривень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Робоча група на чолі з віце-мером Петром Рябоконем протягом двох років розробляла проект програми збереження будівель історичного ареалу міста. З'ясувалось, що потребують ремонту більшість із 1354 будинків історичного центру, в тому числі 42 будівлі-пам'ятки архітектури національного значення. Щоб відремонтувати всі будівлі, потрібно значно більші обсяги коштів, ніж заплановано на ремонт і реставрацію визначених першочергових об'єктів наступних трьох років. Однак добре, що в поточному році розпочинаємо цю важливу роботу", – зазначив ініціатор і співавтор проекту рішення, депутат Едуард Стась.

Читайте також: Одеський центр реабілітації військових запрацює в травні

Проект програми підтримали інші депутати. Однак постало питання, чи достатньо коштів у бюджеті міста для оплати запланованих робіт.

За словами віце-мера з питань фінансів Світлани Бедреги, станом на 30 січня в бюджеті є 123 мільйони гривень. Але реалізацію комплексної програми здійснюватимуть протягом трьох років, тож до бюджету будуть вноситись зміни.

На виконання програми одеська міськрада планує взяти банківський кредит обсягом 322 мільйони гривень. Левову частину з цих грошей спрямують на комплексний ремонт споруд міської інфекційної лікарні.

Депутатська більшість міськради також затвердила Міську цільову програму благоустрою на 2018-2021 роки і проголосувала за внесення змін до Міської цільової програми заміни, модернізації та диспетчеризації ліфтів в Одесі на 2016-2020 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-