В Україні відбудеться світова прем'єра фільму до Дня пам'яті жертв Голокосту

В Україні відбудеться світова прем'єра фільму до Дня пам'яті жертв Голокосту

Укрінформ
"Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" спільно з Національним центром Олександра Довженка організовує 27 січня прем’єрний показ документального фільму "Хто напише нашу історію" (Who Will Write Our History, 2018).

Про це повідомляється на сайті Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр".

“Світова прем’єра під егідою ЮНЕСКО до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту одночасно відбудеться 27 січня у більш ніж 40 країнах світу”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, стрічку польської режисерки Роберти Гроссман продюсувала Ненсі Спілберг. Фільм розповідає про підпільний архів Варшавського гетто та групу “Онег Шаббат”. Її створив історик Емануель Рінгельблюм, щоб задокументувати життя єврейської спільноти під час нацистської окупації.

Читайте також: Порошенко сподівається, що Кнесет визнає Голодомор геноцидом

Перед початком повстання у Варшавському гетто архів розділили на три частини і сховали. Дві з них знайшли серед руїн польської столиці після війни, а третя вважається втраченою. Знайдені документи зберігаються в експозиції Єврейського історичного інституту у Варшаві. У 1999 році архів Рінгельблюма включили до списку ЮНЕСКО “Пам’ять світу”.

У фільмі Роберти Гроссман історія розповідається від імені групи “Онег Шаббат” на основі записів її учасників. Нотатки Емануеля Рінгельблюма озвучив володар премії “Оскар” Едрієн Броуді. Записи журналістки Рахель Ауербах, яка зуміла пережити війну та допомогла знайти і зберегти архів, озвучила акторка Джоан Аллен.

Читайте також: У Нідерландах залізниця виплатить компенсації жертвам Голокосту

Початок прем’єрного показу о 17:00. Довженко-центр, Сцена 6. Вхід вільний, але діє обов’язкова реєстрація для участі в заході.

В Україні, крім Києва, стрічка демонструватиметься ще у 12 містах – Черкасах, Запоріжжі, Сумах, Кривому Розі, Дніпрі, Житомирі, Хмельницькому, Полтаві, Рівному, Кропивницькому, Луцьку, Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-