На Запоріжжі помер виснажений лев із приватного зоопарку

На Запоріжжі помер виснажений лев із приватного зоопарку

Укрінформ
У Василівському реабілітаційному центрі для хижих звірів у Запорізькій області помер лев. Туди його привезли із приватного зоопарку у місті Покровськ на Донеччині.

Про це у Facebook повідомили зоозахисники.

“Один з левів, якого привезли в зоопарк Пилишенко, все-таки помер. Він весь вчорашній день (19.01.2018) був в критичному стані. Його оглядали кілька ветеринарів на місці, активно почали лікування, але через сильне виснаження організму, крапельницю поставити не змогли, так як лева треба було перед цим знерухомити. А це вкрай небезпечно в такому стані. Висновок державного ветеринара після розтину ми постараємося опублікувати”, – йдеться у повідомленні.

Громадська зоозахисна організація "UAAA" брала активну участь у вивезенні тварин з Покровська, де вони жили у маленьких клітках та без належного догляду. Хоча власник покровського зоопарку Ігор Падалка запевняє, що просто не встиг створити належні умови для тварин.

Читайте також: В Україні за п’ять років можуть заборонити диких тварин у цирках

За словами керівника Василівського реабілітаційного центру Олександра Пилишенка, активісти надсилали письмове звернення до Міністерства екології, у якому просили надати дозвіл на перевезення 10 тварин (4 левів та 6 ведмедів) до Василівки, де для них підготували павільйони. Однак відповіді не отримали

Залишатися у центрі тварини мають щонайменше 1,5 місяців. За цей час їм буде надана медична допомога. Крім того, тваринам необхідно набрати вагу, адже кожен зі звірів важить на 70 кг менше, ніж мав би в цю пору року.

Ветеринар з Василівки говорить, що всі тварини сильно виснажені, деякі у критичному стані, особливо леви. Також він розповів, що в "сараї" в Ігоря Падалка він побачив зовсім худих коней, які знаходяться на межі життя та смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-