У Брюсселі показали документальний фільм про “українську Венецію”

У Брюсселі показали документальний фільм про “українську Венецію”

Укрінформ
У Брюсселі в рамках міжнародного проекту «Bridges. East of West» з успіхом пройшов показ документального фільму Олександра Течинського «Дельта», який присвячений життєвому укладу жителів "української Венеції" Вілково у дельті Дунаю.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зйомки проводилися протягом двох зим. Ми свідомо обрали цей час, який є вільним від туристів та літньої метушні. Ми показали те, що хотіли показати – як люди живуть і працюють один на один з природою, зберігають свій уклад і традиції», - зазначив під час обговорення перегляду автор стрічки.

Фільм вражає силою людських образів, які побачив та відобразив у стрічці документаліст. Відповідаючи на запитання глядачів, чому люди, які знаходяться в кадрі, ніколи не дивляться в камеру, Олександр Течинський пояснив, що вони просто не звертали уваги на те, що він веде зйомку. Адже автор стрічки на час роботи став одним з них – важко працював на заготівлі очеретяної тростини або деревини, ставив сітки та ловив рибу, і лише інколи знімав на камеру.

Цікаво, що прем’єрного показу цієї стрічки її герої ще не бачили, тож Олександр Течинський має намір особисто привезти її у Вілково.

«Це не єдина тема. Резонанс отримала ще одна наша стрічка – «Все палає», присвячена подіям на Майдані. Зараз ми працюємо з військовою темою, на Донбасі, часто - на самому «нулі». Ймовірно, на жаль, але ця тема ще довго буде актуальною для України», - сказав Олександр Течинський у бесіді з кореспондентом Укрінформу.

Підбиваючи підсумок участі українських митців у проекті «Bridges. East of West» Посол України в Бельгії Микола Точицький подякував глядачам у залі за активну участь та інтерес до події.

Читайте також: У Софії Київській презентували фільм, який розвінчує міфи про козацтво

«Фестиваль дозволив нам будувати мости взаєморозуміння, але це саме те, що ми намагаємося робити протягом останніх 27 років. Українські стрічки викликали активне обговорення, великий інтерес до України та до подій навколо неї. Щоб збудувати такі духовні мости, ми маємо говорити про минуле, сьогодення, і про майбутнє. Дякую компанії Артхаус Трафік, яка організувала цей фестиваль, та Жюльет Дюре, директору кінотеатру BOZAR. Без їх підтримки це свято не могло б відбутися», - зазначив український дипломат.

В рамках проекту у Брюсселі глядачам були також представлені художні стрічки - драма Марисі Нікітюк "Коли падають дерева" та класика українського кіно - "Астенічний синдром" Кіри Муратової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-