"Гаражне" графіті Бенксі купили за шестизначну суму

Фото
Укрінформ
Один із останніх витворів таємничого стріт-арт художника Бенксі – графіті “Зі святами” у валлійському місті Порт-Толбот – продали за “шестизначну суму”.

Як повідомляє The Guardian, угоду уклав сталеливарник із Вельса Ян Льюїс – власник гаража, на якому Бенксі виконав свою роботу. Покупцем виявився експерт по творчості Бенксі Джон Бендлер. Це вже не перша робота митця в його колекції.

За останній місяць гараж Яна Льюїса відвідало близько 20 тисяч чоловік. Через такий ажіотаж там встановили паркан і цілодобову охорону, аби захистити роботу від вандалів.

Читайте також: Картина Бенксі самознищилася одразу після продажу на “Sotheby’s”

За словами Льюїса, після продажу графіті він відчуває полегшення, адже тепер йому не доведеться перейматися збереженням цілісності твору мистецтва.

Графіті “Зі святами” з’явилося у Порт-Толботі в грудні 2018 року. На ньому зображений хлопчик, який нібито ловить язиком сніжинки. Але, якщо поглянути на другу частину малюнку, стає зрозуміло, що це не сніг, а попіл від палаючого смітника.

Найближчі два-три роки робота Бенксі залишиться на своєму оригінальному місці, а потім її планують перемістити у центр Порт-Толбота.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-