В український прокат виходить стрічка про 18-річну королеву Шотландії

В український прокат виходить стрічка про 18-річну королеву Шотландії

Укрінформ
17 січня відбудеться українська прем’єра історичної драми «Марія – королева Шотландії», яка розповідає про протистояння двох жінок-монархинь.

Як повідомляє компанія-дистрибютор Universal Pictures Україна, у центрі подій стрічки – 18-річна вдова, королева Франції Марія, яка повертається до рідної Шотландії, аби посісти законний престол. Англією в цей час править сестра Марії – Єлизавета І. Дві молоді королеви стають запеклими суперницями – притому і в державних справах, і в особистому житті. Любовні інтриги і політичні змови поставлять під загрозу обидва престоли та змінять хід історії.

Режисеркою стрічки виступила британка Джозі Рурк, а головні ролі у фільмі виконали номінантки на премію «Оскар» – Сірша Ронан і Марго Роббі.

Читайте також: Марго Роббі перевтілиться в ляльку Барбі

«Мене дуже бентежила перспектива грати регента, особливо коли востаннє у кіно ця роль належала Кейт Бланшетт, акторці, на яку я рівняюся. Але Джозі [режисер] хотіла, щоб я зобразила королеву молодою дівчиною. І щойно я перестала думати про неї як про королеву, і більше зосередилась на тому, що вона – звичайна жінка, я змогла зрозуміти та поріднитися з Єлизаветою”, – розповідає про роботу над своєю роллю Марго Роббі.

Костюми для фільму «Марія — королева Шотландії» розробила американська художниця Олександра Бірн, яка створила дизайни суконь до фільмів «Єлизавета», «Золотий вік», «Привид опери» та інших легендарних історичних драм.

Подивитися фільм «Марія — королева Шотландії» можна буде в кінотеатрах українських міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-