Найочікуваніші книжки 2019 року від видавництва «Фабула»

Найочікуваніші книжки 2019 року від видавництва «Фабула»

Огляд
Укрінформ
Цього року видавництво «Фабула» порадує найвибагливіших книголюбів.

«Нові зізнання економічного вбивці» Дж. Перкінс

Хто такі економічні вбивці? Як вони з’явилися в США та поширилися по всьому світу? Чому система економічних убивць нині значно підступніша, ніж будь-коли раніше? Що кожен із нас може зробити, аби зберегти свободу — своєї країни та власну?

Джон Перкінс, колишній економічний найманець, прозондувавши темні глибини світової олігархії та розкриваючи секрети спецслужб, у деталях розповідає, як держави по всьому світу через маніпуляції, обман та навіть удавану допомогу ставали жертвами пасток на трильйони доларів.

Це книга, яка без прикрас розповідає про жорстокі методи впливових економічних організацій, які щосили прагнули підірвати контроль суспільства над економічною владою.

Ніхто не застрахований від того, щоб стати жертвою цих процесів, але кожен може убезпечити себе від них. І книга дає відповідь на питання, як це зробити.

«Як Черчилль урятував світ» Дж. Харт 

Англо-канадський публіцист і дослідник розкриває таємниці подій, що спричинили початок Другої світової війни. Він пояснює, чому війська союзників виявились неготовими до бойових дій, що стало причиною швидкої капітуляції Франції, чому для британського уряду були неприйнятними пропозиції Гітлера про мир.

І головне — що змусило німців іти за Гітлером і віддати йому владу над власним життям і смертю.

Читайте також: Що читати на вихідних: 9 грудневих новинок українських видавництв

«Магазин моєї мрії» Стенлі Маркус

Стенлі Маркус — власник усесвітньо відомої мережі крамниць одягу «Neiman Marcus». Головний принцип її роботи виражено у слогані: «Жоден продаж не буде успішним для крамниці, якщо він не став успішним для покупця», незалежно від суми покупки.

Герберт Маркус, батько Стенлі, поклав левову частку свого життя на становлення та розвиток підприємства, вибудовуючи крок за кроком філософію управління. На 1977 рік, коли він припинив активну участь у справах компанії, вона була відомою в усьому світі як взірець якості та смаку для тих, хто бажає «кращого в житті».

Стенлі Маркус розкриває подробиці становлення та розвитку компанії, з неминучими помилками, поразками та блискучими рішеннями. Це історія успіху, яка допоможе зрозуміти модель побудови мережі магазинів роздрібної торгівлі та убезпечити себе від помилок у майбутньому.

«Частка з краю Всесвіту» Ш. Керрол

Шон Керрол, фізик із Каліфорнійського технологічного інституту, запрошує читача до приголомшливого світу темної матерії, розкриваючи секрети побудови та роботи адронного колайдера, у який вкладено мільярди доларів і зусилля тисяч дослідників. Автор відповідає на питання, що таке бозон Гіґґза, як його було виявлено та чому це важливо для людства.

Читайте також: Гузар, Малевич, Сорос: 10 книжок від видавництва "Фоліо"

У серії #PROSYSTEM друком вийдуть книжки Юргена Аппело «Agile-менеджмент: Лідерство та управління командами», Майка Кона «Agile. Оцінка та планування проектів», Девіда Андерсона «Kanban: Successful Evolutionary Change for Your Technology Business» та ін.

«Шлюбний договір» Мішель Річмонд

У цьому динамічному романі автор бестселера «Нью-Йорк Таймс» Мішель Річмонд створює інтенсивну і шокуючу історію, яка ставить головне питання: Як далеко ти готовий зайти, захищаючи свій шлюб?

Молодята Аліса і Джейк — ідеальна пара. Аліса, у минулому солістка відомої рок-групи, тепер успішний юрист. Джейк — практикуючий психолог. Їхнє спільне життя має нескінченні можливості. Отримавши спокусливий весільний подарунок від одного з видатних клієнтів Аліси, вони вирішили приєднатися до ексклюзивної і загадкової групи, що ставить за мету зберегти шлюби учасників, заганяючи їх у жорсткі рамки шлюбного життя. Але Аліса і Джейк не знали, що членство у групі, як і шлюб для її учасників — довічні, і група піде на все, аби це правило залишалося непохитним…

«По той бік мосту» Мері Ловсон

Це роман, який досліджує глибини людських почуттів, джерела провини і надії, в той же час досліджуючи повсякденну роботу однієї сім’ї в період до і після Другої світової війни. Роман перемикається з 30-40-их років минулого століття на шістдесяті, і читач поступово знайомиться з історією та досвідом фермерської сім’ї Данн з Канади.

Це історія про два покоління в маленькому містечку Струан, які пов’язані долею і громадою, але розділені війною, що пожирає своїх молодих людей — її неймовірний жах проникає прямо в серце цього віддаленого куточка країни. Лоусон доводить їх історію до шокуючої кульмінації. Напружений, з передчуттям, що дивує нас моментами ніжності і гумору, «По той бік мосту» — чарівний, гуманний і яскраво викладений роман з непереборним емоційним підтекстом.

Роман Мері Ловсон «По той бік мосту», що увійшов до довгого списку Букерівської премії 2006 року. 

Читайте також: «Останні дні Сталіна» та «Блокбастер». Путівник по Книжковому Арсеналу від «Фабули»

«Гелтер Скелтер» Олександр Завара

«Гелтер Скелтер» — нова книга Олександра Завари, письменника, чий роман «Песиголовці» був відзначений критикою й читачами. Прозаїк успішно поєднує горор із елементами психологічного трилера, при цьому його молоді герої переконливі, атмосфера оповіді глибоко реалістична, а вдала гра з літературними алюзіями розширює простір оповіді.

Звичайний університетський гуртожиток, звичайні студенти, але на цьому тлі розігрується драма, що викликає морозний жах і до останньої сторінки тримає читача в неймовірному напруженні. Хто ж стоїть за серією кривавих злодіянь?

«Берта Ісла» Хав’єр Маріас

Це книга про шпигунство, спецслужби, кохання та очікування, тотальне мовчання та загубленість в уявному світі як побічний ефект шпигунського життя. Її герой Томас Невінсон має хист до вивчення іноземних мов та імітації різних діалектів, і це призводить до небажаної уваги з боку спецслужб. Спочатку Томаса вмовляють стати шпигуном, а отримавши відмову, спецслужби йдуть на хитрість — схиляють чоловіка до співпраці шляхом неправдивого обвинувачення.

Це книга про жінку, Берту Іслу, яка закохалася та вийшла заміж за шпигуна. Томас нічого не розповідає дружині, а вона беззастережно приймає його часту відсутність і терпляче чекає, уявляючи тисячі можливих сценаріїв того, що трапилося з її зниклим чоловіком.

У романі Хав’єра Маріаса поєднані елементи мелодрами, іронія і філософська серйозність, історичні факти і гострий критичний погляд на наш час.

Читайте також: 25 новинок до ювілейного Форуму видавців

«Стоунер» Джон Вільямс

Роман Джона Вільямса «Стоунер» був опублікований ще далекого 1965 року, однак тоді залишився непоміченим. Лише на початку ХХІ століття розпочалася славна доба для роману. Спочатку був французький переклад, а вже потім «Стоунер» з тріумфом повернувся на батьківщину.

Це історія життя, здавалося б, непримітної людини, яка вела свою тиху гуманістичну війну проти неосвіченості та здичавіння, що стали відлунням світової війни й економічної кризи.

Народившись у родині фермерів у штаті Міссурі, головний герой стає знаним професором в університеті. У його житті було все — і кохання, і родина, і кар’єра, але всюди за ним тяглася самотність. Єдиною втіхою для нього були книжки та наука. Він свідомо ув’язнив себе у стінах університетської бібліотеки, але не для того, щоб сховатися від зовнішнього світу та його негараздів, а для власної боротьби. 

Справжніх поціновувачів очікує зустріч з дебютними книгами англійського письменника Абіра Мукерджі: «Людина, яка встає» та «Необхідне зло»!

Автор намагається розібратися в одному з найбільш гострих і маловивчених періодів англо-індійської історії — початку 20-х років минулого століття. Дія обох книг розвивається в екзотичній, похмурій, зануреній у містичний туман Калькутті — тодішній столиці Британської Індії.

Головний герой, капітан Сем Віндем, прибуває до Індії, яка переживає бурхливі часи, коли все більше людей виступали за домашнє правління, тим самим підриваючи основи колоніального правління Індією. Його завдання — розслідувати злочини епохи Радж.

Книги сповнені захопливих історичних фактів, що стосуються індійської релігії та традицій, ролі жінки в суспільстві того періоду.

Номінація на премію Вілбура Сміта за найкращий пригодницький роман; номінація на премію CWA Gold Dagger за найкращий історико-кримінальний роман 2018 року в Англії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-