"Золотий глобус" оголосив найкращі фільми року

Фото
Укрінформ
Найкращим фільмом 76 премії “Золотий глобус” у найпрестижнішій номінації “Драма” стала американсько-британська біографічна стрічка “Богемна рапсодія” про життя легендарного співака, лідера гурту Queen Фредді Мерк'юрі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Актор Рамі Малек, який зіграв Фредді у "Богемній рапсодії", також виграв “Золотий глобус” у номінації “Найкращий актор (драма)”.

Малек раніше вже отримував премії «Вибір телевізійних критиків» та «Еммі» за роль у серіалі “Пан Робот”.

Водночас найкращим актором у номінації “Комедія або мюзикл” став Крістіан Бейл за роль Діка Чейні у фільмі “Влада”, який розповідає історію становлення політичної кар’єри одного з найвпливовіших державних діячів США останніх десятиліть і його ролі у підготовці вторгнення до Іраку 2003 року.

Найкращим актором у телефільмі або міні-серіалі за версією 76 премії “Золотий глобус” став Даррен Крісс, який зіграв в «Убивстві Джанні Версаче”.

Читайте також: У Лос-Анджелесі назвали переможців “Золотого глобуса” у музичних категоріях

«Золотий глобус» традиційно відкриває сезон найпрестижніших американських кінопремій, який завершиться у лютому врученням «Оскара». Особливістю «Глобуса» є те, що він вручається за досягнення як у кінематографі, так і на телебаченні. Цьогоріч до неї вперше додається спеціальна нагорода “За визначний внесок у телебачення”.

Премія була започаткована 1944 року Голлівудською асоціацією іноземної преси. Вона присуджується за результатом голосування акредитованих при Голлівуді іноземних журналістів.

На головному фото: Рамі Малек у фільмі "Богемна рапсодія"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-