На “Золотому глобусі” визначили найкращих акторок

На “Золотому глобусі” визначили найкращих акторок

Фото
Укрінформ
Переможицею 76 премії “Золотий глобус” у номінації “Накраща акторка (драма)” стала Гленн Клоуз за роль у фільмі “Дружина” .

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Стрічка “Дружина” розповідає історію жінки на ім’я Джоан Кастельман, яка багато років приносить у жертву свої амбіції і талант заради свого чоловіка, нью-йоркського літератора Джо, допоки одного дня не вирішує все змінити. Клоуз вже є лауреаткою трьох телевізійних премій “Еммі”, двох «Золотих глобусів», трьох «Тоні», а також номінанткою на премію «Оскар».

"Золотий глобус” у номінації “Найкраща акторка у комедії або мюзиклі” отримала Олівія Колман за роль Анни Стюарт в історичному фільмі “Фаворитка” про початок XVIIІ сторіччя в Англії. Раніше стрічка вже отримала “Срібного лева” на 75 Венеційському міжнародному кінофестивалі, а Олівію Колман було відзначено «Кубком Вольпі» за найкращу жіночу роль.

Найкращою акторкою серіалу стала ведуча цьогорічної премії Сандра О. Вона отримала нагороду за гру у телесеріалі “Вбиваючи Єву”, де виконала роль Єви Поластрі, офіцерки британської розвідки, яка протистоїть іншій жінці - холоднокровній міжнародній вбивці Вілланель. Сандра О стала першою жінкою азійського походження, яка виграла одразу кілька “Золотих глобусів”.

Нагороду у номінації “Найкраща акторка в комедійному серіалі” отримала Рейчел Броснаген за виконання ролі Міріам «Мідж» Мейзел у телесеріалі «Дивовижна місіс Мейзел» про життя нью-йоркських євреїв у 1950-х роках.

Найкращою акторкою другого плану в телефільмі або міні-серіалі стала Патрісія Кларксон за роль у серіалі «Гострі предмети».

"Золотий глобус" у номінації “Найкраща акторка другого плану” отримала Реджина Кінг за роль у фільмі «Якби Білл-стріт могла заговорити».

Читайте також: На 76 “Золотому глобусі" назвали найкращий мультфільм

«Золотий глобус» традиційно відкриває сезон найпрестижніших американських кінопремій, який завершиться у лютому врученням «Оскара». Особливістю «Глобуса» є те, що він вручається за досягнення як у кінематографі, так і на телебаченні. Цьогоріч до неї вперше додається спеціальна нагорода “За визначний внесок у телебачення”.

Премія була започаткована 1944 року Голлівудською асоціацією іноземної преси. Вона присуджується за результатом голосування акредитованих при Голлівуді іноземних журналістів.

На головному фото: Гленн Клоуз у фільмі "Дружина"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-