У Лос-Анджелесі почалася церемонія вручення 76 кінопремії “Золотий глобус”

У Лос-Анджелесі почалася церемонія вручення 76 кінопремії “Золотий глобус”

Укрінформ
У готелі "Беверлі-Хілтон" у Лос-Анджелесі, США, розпочалася церемонія вручення кінопремії “Золотий глобус”. Цьогоріч ведучими церемонії є акторка Сандра О та комік Енді Семберг.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цьогоріч за статуетки «Золотого Глобусу» борються десятки фільмів, серіалів, режисерів і акторів у 25 номінаціях.

Фаворитом називають фільм “Влада” (“Vice”) Адама Мак-Кея, який номінується одразу у шести категоріях. Це біографічний фільм про становлення політичної кар’єри американського державного діяча Діка Чейні і, зокрема, його роль у підготовці американського вторгнення в Ірак 2003 року, коли він обіймав посаду віце-президента в адміністрації 43-го президента США Джорджа Буша-молодшого. Головну роль у фільмі зіграв Крістіан Бейл.

Ще одним фаворитом називають фільм “Народження зірки” (“A star is born”) режисера Бредлі Купера. Головні ролі зіграли Бредлі Купер (Джексон Мейн) і Леді Гага (Елі). До стрічки прикуто особливу увагу, оскільки її також пророчать у фаворити премії “Оскар” у лютому 2019 року.

У категорії драма “Народженню зірки” складуть конкуренцію, зокрема, стрічки “Богемська Рапсодія”, “Чорна Пантера” і “Чорний куклукскланівець”.

У категорії телепрограм лідером симпатій називають “Вбивство Джанні Версаче: Американська історія злочинів”.

Читайте також: Номінанти «Золотого глобуса»: з несподіванками та без фаворитів

«Золотий глобус» традиційно відкриває сезон найпрестижніших американських кінопремій, який завершиться у лютому врученням «Оскару». Особливістю «Глобусу» є те, що він вручається за досягнення як у кінематографі, так і на телебаченні. Цьогоріч до неї вперше додається спеціальна нагорода “За визначний внесок у телебачення”.

Премію було започатковано 1944 року Голлівудською асоціацією іноземної преси. Вона присуджується за результатом голосування акредитованих при Голлівуді іноземних журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-