3 січня: народний календар і астровісник

3 січня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні святителів Петра і Філарета; хто пливтиме проти вітру і чим небезпечні легкі задоволення 

Нині Церква вшановує мученицю Юліанію і з нею 500 мужів і 130 жінок, у Никомідії постраждалих, а також Святителя Петра, митрополита Київського і всієї Руси чудотворця. Католики вшановують сьогодні святу Женев’єву, покровительку Парижа, яка жила в цьому місті в V – початку VІ століть. Жінка вирізнялася доброчесністю, щедрістю та милосердям. Вона прожила доволі довге життя за тогочасними мірками – понад 70 років. Рака з її мощами знаходиться в паризькій церкві Сент-Етьєн-дю-Мон. Щоправда, під час Французької революції, коли була проголошена боротьба «з забобонами», мощі спалили на Гревській площі, де зазвичай страчували злочинців. Але рака дивом збереглася, так само, як і фаланга руки святої. Сучасний французький Пантеон, усипальниця видатних людей Франції – спочатку був церквою святої Женев’єви і присвячувався саме їй. Українці цього дня сиділи вдома та посилено готувалися до Різдва. Підмічали: якщо хмари пливуть проти вітру – буде сніг. А якщо раннього морозяного вечора дружно розспівалися півні – чекай відлиги. 

Вітайте з іменинами Юлію, Петра, Прокопа та Юлія.

Ми знаходимося за декілька днів до першого цьогорічного сонячного затемнення в Козерозі, яке відбудеться 6 січня о 03:42 за київським часом, а сьогодні в нас 27 місячний день. Місяць спадає, наближаючись до оновлення, а перебуває у гіперактивному Стрільці. Забудьте сьогодні про матеріальне, ліпше пізнавайте світ і себе. Рекомендується займатися медитаціями. І не заради якогось прозріння, але просто задля підвищення стресостійкості, та щоб тримати емоції під контролем. Пам’ятайте, що легкі задоволення заважають нам ухвалювати зважені рішення. Намагайтесь якомога частіше відпочивати від благ цивілізації. Камінь дня – ліловий аметист.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1908 році – -27,7, а найтеплішим у 1899 –  +6,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-