Супрун радить почати рік з медогляду в сімейного лікаря

Супрун радить почати рік з медогляду в сімейного лікаря

Укрінформ
Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун рекомендує українцям уже зараз включити у список справ проходження профілактичних оглядів у сімейного лікаря.

Про це вона написала у Facebook.

"Продовжуємо новорічні резолюції-2019 від Міністерства охорони здоров'я України. І дуже рекомендуємо вже зараз включити у список справ проходження профілактичних оглядів у сімейного лікаря. І потім жодних відмовок, що не вистачає часу", - зазначила автор посту.

Вона нагадала, що у пакет безоплатних медичних послуг сімейного лікаря входить низка профілактичних обстежень. "Їх оплачує Національна служба здоров'я України. Огляди не будуть вам вартувати грошей і не заберуть багато часу. Але допоможуть бути впевненими у власному здоров’ї або, за потреби, розпочати вчасно лікування. Якщо ви ще не підписали декларацію зі своїм лікарем, зробіть це обов'язково", - наголосила вона.

Читайте також: Супрун: До аптек можна повертати ліки

Супрун зауважила, що 80% смертей в Україні спричиняють захворювання, які викликає спосіб життя людини та пізній початок лікування. Це рак, діабет та серцево-судинні хвороби. "Регулярні огляди у вашого лікаря — один зі способів захистити себе та свою сім’ю", - підкреслила вона.

Очільниця МОЗ також нагадала про перелік профілактичних обстежень, які можна пройти безоплатно у сімейного лікаря, зазначивши, що ці переліки будуть розширюватися.

"З 1 липня 2019 року працюватиме програма “Безкоштовна діагностика”. Вона гарантуватиме безоплатне проходження ще понад 50 обстежень та лікувальних процедур на поширені хвороби внутрішніх органів, серця, легенів та найбільш розповсюджених видів онкології у чоловіків і жінок", - додала Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-