Українці долучилися до створення першого цифрового льодового шоу у Бельгії

Українці долучилися до створення першого цифрового льодового шоу у Бельгії

Фото, відео
Укрінформ
У бельгійському місті Брюгге троє українських скульпторів з Харкова взяли участь у створенні цифрового льодового шоу. Цьогорічною тематикою є грецька міфологія.

Організатор дійства, Александр Деман, показав кореспонденту Укрінформу крижану богиню, яку створили українці, і розповів, як народилася ідея поєднати лід та гру світла.

“Цього року ми вперше представили цифрове льодове шоу. Працювали ми над проектом місяць, задіяли скульпторів з 40 країн, таких як Швейцарія, Канада, Україна, Польща. Ми зробили з майже 3 тисяч шматків льоду 80 скульптур висотою від 2 до 6 метрів. Льодовий палац цього року сягає 1000 квадратних метрів”, - каже організатор.

Проекція світла через кристально чистий лід, у поєднанні з 3D-відео, створює неймовірне видовище.

Читайте також: Одесу хочуть зробити найяскравішим різдвяним містом України

Дракони, тролі, гобліни наче оживають. Організатор каже, що усе почалося зі скульптур з піску. Перші сюжети з криги почали створювати 2002 року.

“Розумієте, чим тепліше ззовні, тим більше в нас відвідувачів всередині. Це усе психологія, коли тепло, люди шукають зиму, сніг і кригу. А ми даємо їм сніг, кригу і видовище, у цьому успіх льодового шоу”, - пояснює Александр Деман.

Часом скульптури тануть, наприклад гоблін наразі лише з одним вухом. На такий випадок існує спеціальний скульптор, який виправляє дефекти, тож незабаром у гобліна з’явиться нове вухо.

“Щоб створити одну скульптуру, потрібно 10 днів роботи одного скульптора. Цього року ми долучили до створення проекту трьох скульпторів з України, з Харкова, вони допомагали нам організувати це льодове шоу. Надихнувшись грецькою міфологією, українці створили ось цю богиню”, - показує організатор.

Щоб чудернацькі скульптури не розтанули, у приміщенні -6, часом буває і холодніше. Тож теплий одяг не завадить. Також тут можна зігрітися гарячими напоями, щоправда подають їх у склянках з льоду.

Триватиме крижане шоу до 6 січня 2019 року.

Фото, відео: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-