15 міст, 25 тисяч глядачів: підбили підсумки

15 міст, 25 тисяч глядачів: підбили підсумки "Днів українського кіно"

Укрінформ
Проект "Дні українського кіно", який тривав три місяці і завершився 25 грудня у Карпатах, охопив показами найновіших українських фільмів 25 тисяч глядачів у 15 містах країни.

На цьому наголосив генеральний директор КМКФ "Молодість" Андрій Халпахчі під час прес-конференції в Укрінформ.

"Це був марафон, коли за три місяці ми встигли здійснити покази у 15 містечках України. І це дуже важливо, бо реакція у цих містах зовсім інша, ніж на прем'єрах у Києві, і там зовсім інша аудиторія. Там сприймають акторів як справжніх зірок - як це і має бути! Загалом же проект мав дві частини: покази українського кіно в Україні з метою ознайомити з фільмами та ініціювати відродження кінотеатрів; друга частина - покази за кордоном з метою зміцнення позитивного іміджу України засобами кінематографа", - сказав Халпахчі.

Він акцентував на тому, що в українському кіно з'явилися нові обличчя і проявили себе по-новому вже знані актори.

"Ми побачили не тільки випускників університету імені Карпенка-Карого, а й з інших міст. З'явилася когорта дуже талановитих і яскравих акторів. І підтримати і створювати українських зірок - теж є однією зі складових проекту, бо у світі зацікавленість глядача в кінематографі базується на зірках", - наголосив гендиректор "Молодості".

Халпахчі нагадав, що була організована досить велика рекламна кампанія, і наголосив на важливості контакту з місцевими адміністраціями, адже там, де влада виявляла зацікавленість, був більший успіх. "І сьогодні це має бути закцентованим, бо коли йдеться про регіональні бюджети, дуже важливо, щоб місцеві адміністрації розуміли важливість цього питання", - підкреслив він.

За словами директора "Молодості", цьогоріч проект планувалося розпочати навесні, стартував же він у жовтні через тендери, які затягнулися.

"Ми планували цей проект, були його ініціаторами. І дуже вдячні, що Мінінформполітики нас підтримало, майже моментально відгукнулося на цю пропозицію", - додав Халпахчі.

Вн уточнив, що бюджет проекту становив 15 мільйонів гривень, які були повністю витрачені МІП на заходи під час Днів українського кіно.

Державний секретар Мініформполітики Артем Біденко уточнив, що ця цифра стосується всього проекту - показу в 15-ти українських містах та 6-ти за кордоном: у США (Нью-Йорк), Канаді (Оттава, Монреаль, Торонто), Великій Британії (Лондон), Португалії (Порту).

"Наступного року проект буде продовжено. Щодо процедур, то їх буде розпочато у січні-лютому", - запевнив Біденко.

Водночас він підкреслив: поставлене завдання - показати українське кіно в тих маленьких містах в Україні, де немає кінотеатрів, - виконано.

"Завдання була дуже амбітне, складне в багатьох сенсах. І ми його виконали правильно, можливо, на "відмінно". Люди ходили дивитися українське кіно, тож ми недаремно працювали, недаремно його підтримали, воно має розвиватися далі", - наголосив держсекретар.

Своє чергою, прес-секретар КМКФ "Молодість" Анастасія Пугач додала, що Дні українського кіно мали в усіх містах великий успіх.

Читайте також: Держкіно готує звернення до Кличка, щоб не закрили кінотеатр "Київ"

"Так, у місті Каховка сеанс з "Викраденою принцесою" робили двічі на день у залі на 700 місць. Обидва сеанси зібрали повний зал, навіть ставили додаткові місця. Тобто, за день майже 1,5 тисячі людей подивилися сучасний український мультфільм, і так було майже скрізь", - сказала вона.

Пугач поінформувала, що команда "Молодості" обладнувала будинки культури, привозила великі екрани, професійний звук, демонструвала фільми у цифровому форматі. "Для нас було дуже важливо, щоб покази були якісними", - наголосила вона.

Як зазначалося, у межах проекту було показано фільми "Кіборги", "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила", "Дякую", "Як тебе звати?", "Строжова застава", "Чужа молитва", "Війна химер", "Брама", "Скажене весілля", "Дике поле". Загалом відбулося 76 кіносеансів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-