Українська опера потрапила у Топ-10 музичних перформансів світу

Українська опера потрапила у Топ-10 музичних перформансів світу

Укрінформ
Опера-реквієм IYOV, яку створили музично-театральна формація NOVA OPERA і режисер Влад Троїцький, потрапила до десятки найкращих постановок міжнародного конкурсу Music Theatre NOW.

Про це Укрінформу повідомили представники формації NOVA OPERA.

Цього року в конкурсі взяло участь 436 творів з 55 країн світу. Українську виставу “Йов” відзначили за “нестандартність та оригінальний підхід до існуючих форм”.

«Творці опери «IYOV» найбільш чесно та глибоко з погляду музики переглядають класичну форму ораторії та реквієму. Постановка розвивається в дусі спільності та чистої віри у силу трансформації людського голосу», – наголосив один із членів журі, бельгійський драматург Кристіан Лада.

Читайте також: Українська опера IYOV вперше прозвучала у Роттердамі

За словами експертів Music Theatre NOW, вони звертали увагу на те, як митці пов'язують свій локальний контекст з міжнародними тенденціями. «Ми віримо, що митці перевизначать і розвиватимуть жанр музичного театру через свої експерименти. Водночас серед представлених 436 творів ми шукали ті, в яких застосовано нові творчі ідеї та відбувається взаємодія з аудиторією», – зауважили журі.

Прем’єра опери-реквієм «IYOV» відбулась у 2015 році на фестивалі ГогольFest. Її авторами виступили режисер Влад Троїцький і артисти музично-театральної формації NOVA OPERA. Музику до постановки написали композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко.

Крім України, за три роки покази опери «IYOV» відбулися на сценах Парижа, Роттердама, Копенгагена, Відня, Гданська, Скоп’є та Нью-Йорка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-