27 грудня: народний календар і астровісник

27 грудня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Филимона єгипетського; шукаємо паморозь, щастя по-данськи та що зробить Діва з місяцем

Старий рік закінчується, скоро почнеться новий, тож поговорімо про щастя. Попри поширену думку, що найщасливіші люди мешкають десь у бідному Непалі чи Венесуелі – це не відповідає дійсності. П’ятірка «найщасливіших» країн виглядає так: Фінляндія, Норвегія, Данія, Ісландія, Швейцарія. Українці ж пасуть задніх, ми на 139 місці. Нас обігнали і поляки, і молдавани, і білоруси. А поряд – не надто щасливі громадяни Судану, Уганди і Лесото… Мабуть усі чули про хюґе (Hygge), яке з данської перекладається приблизно як «благополуччя», а насправді означає цілу філософію данського щастя. У Данії навіть існує інститут дослідження щастя і він знаходиться в Копенгагені. Що виявили науковці? На роботі люди менш щасливі ніж удома, за містом. На рівень щастя безпосередньо впливають робота, сім’я, здоров’я, діти, стрес, самотність, самооцінка, та багато інших факторів, навіть таких несподіваних, як  рівень освітлення, колір стін у помешканні та краєвид за вікном. Навіть кількахвилинне споглядання красивого пейзажу підвищує настрій і рівень розумової концентрації. Прикметно, що міський пейзаж такого ефекту не давав. А ще вчені дійшли цікавого висновку: взаємини з колегами виявились менш важливими, а ось відносини з начальством були першими в списку чинників, які суттєво впливають на продуктивність праці. Одним із найважливіших факторів, який спонукає людей відчувати себе щасливими, - це розуміння мети, заради якої людина працює. А душевний комфорт можна отримати, насолоджуючись і дрібницями.

Нині у нас мучеників Филимона, Аполлонія, Аріана і Феотіха. Усі вони мешкали в Єгипті та загинули за віру на межі 2 – 3 століть. Прикмети дня такі: «Паморозь – передвісниця снігопаду», «Дзвенить у вухах – на відлигу».

Нині іменини в Іларіона і Миколи.

Сьогодні 20-ий місячний день. Місяць у Діві. Попри наближення, чи то пак продовження свят, керуємося розумом і прагматизмом, вмикаємо справжні «козеріжні» якості, адже зовсім скоро – 6 січня – сонячне затемнення в Козерогу. Від сьогодні і по 9 січня в світі відбуватиметься щось набагато важливіше ніж просто закінчення старого й початок нового року. Цей період для багатьох може стати «моментом істини». Варто готуватися до надзвичайно важливих процесів, які матимуть серйозні наслідки в майбутньому. В суботу й неділю буде досить жорстко в емоційному плані. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1996 році - 21,3, а найтеплішим у 1974  -  +7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-